ЗА ВТОРИ ПЪТ: Отмениха фестивала с биковете в Памплона

Европа

ЗА ВТОРИ ПЪТ: Отмениха фестивала с биковете в Памплона

2965
на 03.02.2021
ЗА ВТОРИ ПЪТ: Отмениха фестивала с биковете в Памплона
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фестивалът "Сан Фермин" с бягането пред биковете в Памплона, който привлича хиляди туристи от цял свят, беше отменен и тази година заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

препоръчано

"Международен фестивал като "Сан Фермин", за който милиони хора идват в Навара, няма да е възможен", каза Мария Чивите, ръководител на местните власти в автономната област.

Фестивалът обикновено е през юли. Той става световноизвестен, когато Ърнест Хемингуей го описва в романа "И изгрява слънце" през 1926 г.

След прословутото тичане пред биковете сутрин има кориди следобедите, а фиестите продължават денонощно. Има и религиозни чествания на светеца.

Миналата година фестивалът беше отменен за първи път от повече от 40 години. Две години подред фестивал в Памплона не е имало от Гражданската война през 30-те години на миналия век, пише "Слава".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК