Вход
София
Времето в София 15 o C

За истерията около апартамента на Горанов

За истерията около апартамента на Горанов

на 05.12.2018
99755
59
За истерията около апартамента на Горанов
05.12.2018
59
99755

Не знам дали Горанов е морално укорим за апартамента на кръстника си. Обясненията за земетресението в Перник, което подплашило децата, ми стоят несериозно.

И вкъщи се стреснахме тогава, но не си сменихме къщата.

Предполагам и с вас е било така.

В същото време темата за прословутия апартамент бе обществено активирана по възможно най-грозния начин: в чалгарското шоу на Слави Трифонов, с очевидно подставен въпрос на уж случаен зрител. 

Знам, че от години го преследвам да смъкне ДДС-то за български книги - тук сме с една от най-високите ставки в Европа!, но той се дърпа. И понякога ме хваща яд на инатливостта му.

Знам обаче и друго: че успя да измайстори може би най-добрия държавен бюджет за целия преход.

Знам, че финансовото състояние на страната е стабилно. А министърът на финансите е гарант за такава стабилност. 

Знам, че бизнесът и синдикатите му имат доверие, че е авторитетна фигура, държи се умерено-консервативно и всява респект.

Това за мен е по-важно. По-важно е и за всеки дребен и среден предприемач, който си вади хляба с честен труд в тази държава. Останалото е фейсбук истерия, ирационализъм, пореден лов на вещици, партийна корист.

Да живее където си иска Горанов, стига банките да не фалират, инфлацията да е под контрол, данъците да са приемливи... 

Сподели:
Напиши коментар »
(59)
1
Жалкар
2
разумен текст
3
a ima li ,,konflikt na interesi,,
4
Kolko opbektivno,taka ti iznasia,bace....
5
Оставете Горанов намира. Прокуратурота да подпука Фатмака Гумен Гадев и Импексовата дърта биволица
6
Такъв бюджет може да напише и машина. Не й трябва особено сложна програма. Когато нямаш идеи, а искаш да пазиш статуквото на корупцията, достатъчно е да натиснеш няколко клавиша и държавният бюджет ще е готов. за всяка следваща година.
7
Всъщност Горанов има 4 собствени апартамента на обща стойност далеч надвишаваща доходите на семейството му. В същото време цели 6 години като един клошар живее в чуждо жилище без наем. Не ме интересува стабилността на банките, интересуват ме стабилните доходи на населението, защото ако населението има стабилни доходи, то и банките ще имат стабилни печалби, защото всеки ще успява да си плаща кредитите с лихвите. Инфлацията съвсем не е под контрол, защото високите цени на горивата и електроенергията вдигат цените на всички стоки, а оттам и инфлацията расте, защото доходите не мърдат. Колкото до бюджета - не е трудно да направиш бюджет като залажаш все повече приходи от растящите данъци, акцизи и такси, а не предвиждаш ръст на пенсии, обезщетения за безработица, за майчинство, за детски надбавки. Такъв бюджет и Манго може да направи - крадеш повече, харчиш по-малко и крадеш колкото успееш.
8
нецензурно съобщение
9
.ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПОТЪРСЕТЕ НАЙ-БЛИЗКИЯ КРЪСТНИК!
10
...Горанов е заможен човек , и това къде иска да живее изобщо не би трябвало да му е проблем! Може пък да е отишъл там и заради училището на децата му, избораът си е негов! Странно ,че истерия правят мултимилионерите от Позитано,които си подаряваха по един Техноимпекс, по един ЦУМ за офис , по един Пловдивски панаир,ВЕЦ или ТЕЦ! Гнусна комуноидна Позитанска помия, ама те само това могат/ а, и да крадат/!
11
Тази статийка влиза в категорията на т.нар. "престъпен релативизъм". Ще парафразирам целия този напън фатално с 13 думи. Може да е изял дете, но важното е, че публичните финанси са стабилни.
12
Верно жалкар... При това пълен, кръгъл и окончателен. Всъщност, и двамата, Горанов включително. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
13
Апартаментът е само върхът на айсберга, който показва колко безскрупулен е Горанов и колко не му пука от нищо и никой. Оплел се е с бизнесмени и олигарски и работи за тях от министерското си кресло Никак не е случайно желанието на Горанов да опрости 60 милиона на Домусчиев и да ощети държавната хазна. Иначе непрекъснато вдига данъци и такси за да пълнят бедните хазната, която той щедро ощетява. Да не говорим за проспаните умишлено несъбрани десетки милиарди от ДДС, което е отишло пак в определени джобове... Затвор е единственото правилно решение
14
Абе хора. Апартаментът си е на Горанов, както и въпросната вила. Записан е формално на "кръстника" по простата причина, че Горанов официално не може да докаже толкова доходи. Да не би да е единствен случай. Та нима дворците на митничарите не се водят на сто годишните им лели, баби и др.
15
ИСКРОВ - ДЕТО ФАЛИРА КТБ / 4 МЛД / ВЗЕМАШЕ ПО 30 000 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗАПЛАТА, А ГОРАНОВ, КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯ И ОПРЕДЕЛЯ 106 МИЛИАРДА БЮДЖЕТ ВЗИМА ЗАПЛАТА НА МИНИСТЪР, СИГУРНО Е ПО-МАЛКА ОТ НА ПРЕМИЕРА - 7000? ЗНАЧИ Е ПРИНУДЕН ДА ЖИВЕЕ ПОД НАЕМ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ? СПОРЕД МЕН 20- 30 000 ЛВ ЗАПЛАТА Е НОРМАЛНО ЗА ТАКЪВ ПОСТ!
16
Ако няма конфликт на интереси,няма проблем. Точно затова предполагам е и проверката,разпоредена от главния прокурор-има ли такъв конфликт.По тази проверка още нямва резултат,така че е рано за коментари.
17
В структурите на Cosa Nostra може и да е приемливо, но за държавник е недопустимо.
18
За 10 г се видя какво представлява Горанов колкото и да го прикриват. Защо масони управляват България като се знае, че те са братя и си помагат и защитават. Как няма Горанов да помогне на кръстника си масон синът му да го нареди млад и зелен при него на апетитна длъжност, как масона Цацаров ще търси отговорност на своя брат по ложа Горанов, как по масонски Горанов няма да осигурява обществени поръчки на кръстника си масон...Да се забрани със закон масони да управляват България и българите, защото по братски го крадат и водят държавата към крах
19
Крадлив гербераст,също като сикаджийския слуга. ПФУ
20
Много хубаво хортува собственикът са сайта, особено като се има предвид, че г-н Горанов е „офицерът за свръзка“ на г-н Пеефски. Освен това г-н Горанов въобще не се ингересува как може руската рафинерия край Бургас да не плаща данък печалба, въпреки огромните й приходи. Не е отговорено и на въпроса, ако г-н Горанов не беше министър, кой щеше да му даде и копче безплатно?!?
21
И мен не ме интерисува къде живее Горанов защото не знам къде живее и с какви пари живее и този който задава въпроса при Слави - може да е Прокопиев.Докато си забиваме погледа в п.... и не гледаме важните неща дълго ще си задаваме въпроса защо живеем така.А какво би се случило ако Радев или Борисов подобно на Тръмп си назначи семейството около себе си на държавна софра.Елена Йончева щеше да лети със схеми за роднински назначения.Ей хора търсете отговорност за значителните неща а не за глупости.Дали Горанов не можеше да напише че плаща наем 300 лв като на роднина?
22
отговор на коментар
Защо в тая скапана държава всички говорят като деца от 3 ти клас. Питаш го нещо и няма отговор а само, а ти защо и така натам докато се забрави какво питаш. Нека поне едно нещо ссе реши. Горанов явно е вътре с двата крака, но не тоя пита за всичко останали без да му е ясно нищо нито от отговорите нито от въпросите Посредствен тъпак.
23
този материал на ядосаната редакция се появи, защото не ПИК, а Слави постави въпроса за апартамента. А това, че Горанов мечтае за заплата 30 000 лева, не е тайна, но предпочита държавната служба, а разликата идва от кръстниците. Но сглупи, като каза, че кръстникът е един.
24
Ха така от Нова година всички наематели и наемодатели ще станат кръстници, приятели , роднини и няма да се плаща данък"наем" на НАП / с най горен н-к Владито/ а НАП-чето ще го blow
25
Ostavka na Ministarcheto.
26
КАКВОТО И ДА ПИШЕТЕ ТУК ПЪРВО СИ ВИЖТЕ НАСРАНИТЕ ЗАДНИЦИ : ИМПЕКСОВА - 3 АП.ПО 150 КВАДРАТА И 2 ОФШОРКИ ЕЛЕНА ОГРАДАТА 280 КВ. М. И ОФШОРКА ЖАБЛЯНОВ - КЪЩИЧКА ОТ 300 КВ.М . И ДВОР 500 И Т.Н.
27
Колко много интелект лъха от снимката , особено каките на втори план...
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
26) Милионерите от Позитано презират Горанов и едва ли му завиждат, докато ти едновременно ги мразиш им завиждащ за жилищната площ. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
30
„Бойко - кръстник на свиневъдите" - 21.02.2013 г. (https://fermer.bg/novini/zhivotnovadi-protestirat-v-podkrepa-na-boyko-borisov-snimki)
31
И без да се обяснява и да лъже, на всички ни е ясно какъв крадец и мафиот е Свищовлийски. То не бяха снимки на яхти, прегръдки с Пеевски, кръстници, кумци. Е-е-е стига вече, де! Всичкото това ни идва в повече на всички. Големият финансист. Преписвач на бюджети. Това е този "незаменим" бюджетар, който напусна, защото му била малка държавната заплата и щял да работи в частния сектор. Е, как му стана достатъчна държавната заплата, та се върна обратно при Боко? Смешник жалък!Ето такива ни управляват, от тях зависи животът, здравето, съществуването на целия народ, затова сме и на този хал. Последни във всичко. Срамота! Окрадоха държавата и сега един по един се изхлузват като Московски и тем подобни, за да се забрави всичко и да започнат да крадат някъде на чисто. Ни лук ял, ни лук мирисал. Това е България, но рибата се вмирисва от главата, не от опашката.
32
Законът е закон и това, че министър не е оправдание.
33
Ти “Жук “ с едно изречение се описа ! Какъв “крадец“ , какъв “АК “какви 5 копейки беее дебилен мозък от Соца . Горанов НИЩО не не купил за разлика от селска Курнелия с 2 апартамент в София и едно ВЪНШНО-ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО за Милиони !
34
Комунягите никога не са разбирали от финанси ,освен в частта им :"Дай ми чуждите пари ,знам кас да им видя сметката!"Най -трудното е да удържиш на целия популистки натиск за раздаване на калпак.И в мнлго държави не успяха и се сринаха /виж Гърция/Така че всички по-горни коментари за това колко лесно се правел бюджет,са смешни..Ако беше толкова лесно нямаша да познаваме кризите в Кипър ,Ирландия ,Испания,Португалия,заплхата днес пред Италия.Горанов е железен ,защото не изневери на принципите на дясната икономика.И ако критиките отляво,където с отворени обятия посрещат дефицитите и фалитите , са разбираеми ,то тези отдясно са жалки.
35
И Неделчи е добре! Какво тук значат 20 % за книжки? Що ти нтребе на баир лозе? Яз, пий и си носи новите дрешки... и да са пълни със сребърниците!!!
36
Глупости на огромни таркалета. Гербаджии са такива-критични към другите и безкритични към себе си и себеподобните. Да, прав си. Неморално е на първо място; уплашил се-лъжа и срамота. Като икономист е кръгла нула-това е на второ място. И на трето, или може би на първо място - не преследвай него да смъкне ДДС-то на книгите, а защо не на и хляба и на лекарствата, че и на горивата. Преследвай този дето все изземва чуждите функции и все се бие в гърдите и ВИКА "АЗ построих, АЗ дадох, АЗ платих". Той е същият оня, дето му се възхищаваш и четкаш катадневно.
37
v rUMANIA IMA NOVO ZEMETRESENIE. PAZETE GORANOV DA NE TREPERI CHE TOKU VIJ PONESAL BAGAJA V DRUG APARTAMENT,PO-GOLIAM I PO-LUKSOZEN,SAMO DA NE GO E STRAH,GORKIA!!!!!
38
отговор на коментар
Където иска там ще живее да провери прокуратурата къде живее чалгаря Слави от къде разполага с толкова пари Елена Йончева да се провери курнелия мая вили апартаменти от къде ги имат на 9септември изграждаха жилищата на хората сега проверяват дано никога не вземат властта n6r8
39
отговор на коментар
Където иска там ще живее да провери прокуратурата къде живее чалгаря Слави от къде разполага с толкова пари Елена Йончева да се провери курнелия мая вили апартаменти от къде ги имат на 9септември изграждаха жилищата на хората сега проверяват дано никога не вземат властта n6r8
40
Не е ли важно, че този апартамент е на Горанов. Само ни заблуждавате. Домусчиев му го е подарил за отпуснатите 5 мил. и това да не плаща 58 мил. на държавата. Е ясно е , че ще бъде записан на друг , кумеца му,иначе е много явно. А това безвъзмездно ползване, може ама за година две ама пък чак 6 г. , какъвто и милионер да си и при това на човек с възможност, малко на канарчета ни правите. А чета и че друг от ГЕРБ се обяснява са безвъзмездното ползване . Много безвъзмездни станахте.
41
Пред закона всички сме равни...пп.А що се отнася до неговият "професионализъм" то е видно че не е голям щом има излишък. Всичко е направено в услуга на олигарсите. Ако този самозабравил се човек остане като министър от мен данъци повече ЙОК-на чист български език...След ГЕРБ и потоп,Бог да пази България !
42
Б*ат Бойко ште управи всичко,той е нашият Бог ! А човека е невинен. И ние се преместихме след това земетресение. Дадоха ни ново жилиште в Красна поляна въф Виетнамските жилишта и пак без пари. Само ГЕРБ !
43
А защо не си зададеш въпроса от къде е толкова много богат за възрастта си и държавните заплати които е получавал до сега бе тъпанар ???
44
Всеки избира къде да живее. Един финансов министър живее в предоставен му от кръстника апартамент - съвсем по български роднините си помагат. И тъй като става въпрос за държавен служител от висш ранга единственото подлежащо на проверка е дали въпросният роднина се е възползвал от обществени поръчки и др, т.е. дали има облагодетелстване. Морално е българите да се запитат какъв е произхода на средствата с които Нинова е закупила жилищата си - с грабеж иа Техноимпекс. И това трябва да се изисква като изрично записано в декларациите за имоти и доходи. По-скоро е жалко за българската държава, че висши чиновници - членове на правителството и които са нагърбени с важни държавни задачи, нямат финансовата възможност да си осигурят комфорта на забогателите с грабежи на държавата от 90-те години и по-късно. Изводът - те заслужават висока морална оценка, че са приели да служат на държавата. Негативите са за такива като Нинова и милионерите от нейната партия, които се опитват да бъдат съдници и ментори..
45
А може ли да си кажат къде живеят йончева, нинова, кутев, добрев и мн. други от висшите партийни функционери, дали ако нап се зарови ще успеят да си докажат доходите Мръсни червени макаци, трябва ръка да му целуват на горанов, че досега не е разпоредил проверка на доходите им защото половината от тях щяха да пишат и бришат и нямаше да могат да докажат връзката между високия им стандарт на живот и получаваните от тях доходи Само да кихне някой и макаците от бсп започват да врещят ”оставка”,а за техните далавери и връзките им с разни съмнителни спонсори. ...тишина, долни лицемери
46
И само да допълня, че такива простовати хорица дето пишат тук, че е много лесно и всеки от тях можел да направи бюджета, си нямат идея за какво става въпрос и колко труд и познания са нужни за това, ама хайде мерака на чичо денчо е още жив
47
Геш ли си ,Келеш ли си , ами няма само дърти комунисти да са мултимилионери, или може би само тези , които са назначени от Партията- майка! Не им завиждам , но е нормално и способни хора да са "заможни"! Въпреки ,че са ..." млади"! Даже и ако беше " голтак", значи не е за този пост!
48
По-малоумно оправдание не съм срещал и при простолюдието. Финансовият министър е на по-ниско ниво. "Малоумието е продукт на невежеството" е писал Хелвеций, ако знаете кой е той,тези които защитавате това момченце от Свищовската гимназия.
49
Нещо не е както трябва, щом и нашето "принципно, честно и неподкупно"сайбийче на сайчето -кенефче се навря жертвоготовно на амбразурата, макар и с леко закъснение, де, явно някой му е пробил ушенце тихичко и затова побърза и то да се изкашля предвидливо,точки трябва да се трупат,поръчките да се изпълняват!
50
отговор на коментар
Аман от разбирачи по всичко в тази държава!!!
51
Така, така!Нали е " наш", той не е извършил нищо нередно!Просто на такива като него може /и даже е задължително/кръстници да подаряват апартаменти! Дали е един или четири- и това е без значение. Въпросът е - да стигнат поне 6, колкото на Цветанов / Сигурно пак ще ме изтрият и няма да публикуват мнението ми/
52
Така, така!Нали е " наш", той не е извършил нищо нередно!Просто на такива като него може /и даже е задължително/кръстници да подаряват апартаменти! Дали е един или четири- и това е без значение. Въпросът е - да стигнат поне 6, колкото на Цветанов / Сигурно пак ще ме изтрият и няма да публикуват мнението ми/
53
Тъп и задръстен комунист! Кога ще се научиш да съставиш правилно поне едно изречение?
54
Ейии,защо не стане,едно земетресение,да заживея и аз в толкова голям,и хубав,апартамент.
55
ХОРА ААААА , ТОЯ ЛИ СРИЧАЩ И МЪНКАЩ ПРЕЗИДЕНТ --- КОЙТО ВЗЕ РАЗРАБОТЕНА ПОВТОРИЯ , РАЗВАЛИ ДВЕ СЕМЕЙСТВА , РАЗДЕЛИ ПЕТ ДЕЦА ! ТОЗИ ЛИ , КОЙТО ХАРЧИ НАРОДНИ ПАРИ НА ТЪМНО ЗА РОКЛИ , НСО ОХРАНА , ПРЕЗИДЕНТСТВОТО МИРИШЕ НА БЛАТО . ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ПЪЛЕН ТОТАЛИТАРИСТ И ДИКТАТОР ---- НАРОДЪТ НЯМА ДА МУ ПРОСТИ !
56
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
Комунист е на майка ти сина който поддържа това комунистическо правителство бе мухльо !!! А на тъпия суджук 47 ще му кажа безплатно че в нормалните държави с честен труд стават милионери поне след 3 поколения а не след 3-4 години във властта !!!
59
Как каза,не били увеличени данъците? Къде видяхте? Нали всички сме с глави на дръвника нали караме коли втора ръка а плащаме гражданска първа и това им е малко. Ами на един автомобил колко данъка измислиха три с синя зона четири. ... а той милия да го ожалиш уплашен от земетръс не се ли сеща че земята не ги ще Тя тази земя и на първия етаж щего намери ама найсе....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17570
архив

Тя:
- Много си готин, когато си пийнеш повечко.
Той:
- То и ти си прекрасна тогава.

няма нови новини
Днес: 98
hot
най-четени новини в момента
сега
2740
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Георги Коритаров със свиреп анализ на компроматната война и битката за власт на опозицията: БСП не може да спечели изборите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
МАЛКИ ТАЙНИ: Редуването на диети - гаранция за тънка талия
x