За патриоти! Сензационната книга „Разстрелът на Христо Ботйов“ развенчава всички митове

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

За патриоти! Сензационната книга „Разстрелът на Христо Ботйов“ развенчава всички митове

4358
на 02.06.2021
За патриоти! Сензационната книга „Разстрелът на Христо Ботйов“ развенчава всички митове
Автор:   ПИК

145 години след смъртта на големия ни революционер Христо Ботев начинът, по който си е отишъл от този свят, все още остава загадка. На всеки 2-ри юни прекланяме глава в негова памет и споменаваме борците, паднали в битките за свобода. Но въпросът „Кой уби Ботев?“ натежава с по-особена и непоносима сила в съзнанието на всеки патриот и родолюбец. По учебникарска представа са го гръмнали турските заптиета. Но така ли е наистина? Има ли предател в най-близкото му обкръжение? Каква е ролята на Никола Обретенов, Георги Апостолов и на другите му съратници?

препоръчано

Историческото разследване на Веселин Игнатов „Разстрелът на Христо Ботйов“ разравя фактите и повдига завесата на времето, за да покаже истината за смъртта на бунтовника. Ще намерите четивото на всички вестникарски павилиони в цялата страна от днес. То се разпространява с логото на издателство „Милениум“, а цената му е само 8 лева.

„Непредубеденият българин има легитимно право да задава въпроси, да търси отговори, да формира свое мнение и да гради друго, по-правдоподобно осветление на трагиковеличавия завършек на живота на Христо Ботйов Петков – бардът-емблема-гордост на националната революция. Това са основанията, намерението, предназначението, смисълът на следващите писмена“, пише в предговора си Игнатов.

В книгата историкът слага кръст на гъмжилото от противоречия, лъжи, нелепи версии и спекулации, свързани със смъртта на Ботев. Авторът добросъвестно разравя и излага фактите, съпоставя източниците, преследва уликите и представя разстрела на националния ни герой като криминален процес.

Базирайки труда си на повече от 100 исторически извора – протоколи, изследвания, лични свидетелства, научни хипотези и анализи, Игнатов проследява пътя на поета до неговата Голгота и дава отговор на въпросите кои са митовете, витаещи около смъртта на Ботев и кой е най-абсурдният; какви са несъответствията между официалната версия и действителността; словесни фокусничества или истина са свидетелствата на съратниците на революционера; защо теорията за самоубийството на Ботев е пустословица, предавана на ухо между историците и най-вече - дадена ли е клетва между свидетелите – да пазят тайната за неговата гибел...

Веселин Игнатов е автор на повече от десет документални книги, а научните му изследвания и литературно-критическите му текстове в централния периодичен и академичен печат са над 135. На пазара „Милениум“ тиражира още изследванията му „101 мита от българската история“, „Васил Левски. Факти и фикции“, „Хан Крум Завоевателят“, „Стефан Стамболов - революционер без революция“, „Цар Теодор Светослав от рода Тертер“, „Българските царици. Владетелките на България от VII до XIV век“ и „Цар Калоян Ромеоубиеца“.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това