ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 14 ГОДИНИ: Народният театър тръгва на национално турне

КУЛТУРА

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 14 ГОДИНИ: Народният театър тръгва на национално турне

4282
на 09.06.2021
ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ 14 ГОДИНИ: Народният театър тръгва на национално турне
Автор:   ПИК

Народният театър "Иван Вазов" започва на 22 юни най-голямото си турне в страната от 14 години насам. То ще продължи един месец и ще обиколи 11 български града с 6 от хитовите заглавия в репертоара. Публиката ще види общо 21 представления на спектаклите "Двубой", "Караконджул", "Плач на ангел", "Любовникът", "О, ти, която и да си..." и "Бонбон".

препоръчано

Между 22 юни и 23 юли националното турне ще премине през 12 български града – Варна, Добрич, Шумен, Сопот, Пловдив, Ловеч, Габрово, Казанлък, Ямбол, Бургас и Велико Търново, както и на сцената на Международния театрален фестивал "Варненско лято".

Началото е на 22 юни във Варна със спектаклите, посветени на 170-годишнината от рождението и 100-годишнината от смъртта на патрона на Народния театър Иван Вазов - "О, ти, която и да си..." и "Двубой".

Първият е лиричен колаж от Мирела Иванова по спомени, стихове и писма на Вазов с участието на Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Радина Боршош и Ненчо Костов. Режисьор е Бойка Велкова. Освен на 22 юни във Варна, спектакълът ще гостува и на 2 юли в Пловдив. Представлението има награда "Аскеер" за музиката на Теодосий Спасов.

"Двубой" под режисурата на Мариус Куркински може да се гледа на 23 юни във Варна, на 30 юни в Сопот и на 2 юли в Пловдив. Спектакълът събира съзвездие от актьори: Пламен Димов, Павел Иванов, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Албена Колева, Радина Боршош, Аня Пенчева, Любомир Петкашев, Стефан Къшев.

"Плач на ангел" от Стефан Цанев ще гостува на 23 юни във Варна, на 24 юни в Добрич, на 25 юни в Шумен, на 6 юли на "Варненско лято", на 7 юли в Ловеч, на 8 юли в Габрово и на 9 юли в Казанлък. Моноспектакълът донесе награди "Аскеер" за водеща мъжка роля на Христо Мутафчиев и за режисура на Стоян Радев.

Моноспектакълът "Караконджул" по Хайтов на Валери Йорданов, който пък получи за него награда "Икар", също е в програмата на турнето. Той може да бъде видян на 24 юни в Добрич, на 25 юни в Шумен и на 2 юли в Пловдив. Режисьор е отново Стоян Радев.

Спектакълът "Любовникът" от Харолд Пинтър, който през 2019 г. донесе награда "Аскеер" за водеща женска роля на Радина Кърджилова и номинация "Аскеер" за режисура на Деян Донков, ще гостува в Габрово на 8 юли, в Ямбол на 16 юли, в Бургас на 17 юли и във Велико Търново на 22 юли.

Пълната програма на турнето и местата, откъдето може да се закупят билети, са достъпни на сайта на Народния театър.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това