За първи път от пет месеца: Без нови случаи на COVID-19 в Австралия

СВЕТЪТ ДНЕС

За първи път от пет месеца: Без нови случаи на COVID-19 в Австралия

5339
на 02.11.2020
За първи път от пет месеца: Без нови случаи на COVID-19 в Австралия
Автор:   ПИК

Австралия съобщи днес, че за първи път от близо пет месеца в страната не е установен нито един случай на  коронавирус за денонощие.

препоръчано

В щата Виктория, където бяха регистрирани над 90 процента от 907-те свързани с Covid-19 смъртни случая в страната, няма нито един нов заразен и нито един починал вече втори пореден ден.

Тъй като и в останалата част на Австралия също не е отчетен нито един случай на Covid-19, това е първият ден без местно предаване на заразата от 9 юни насам, отбеляза здравният министър Грег Хънт.

Жителите на Мелбърн, столицата на щата Виктория, се радват на първия уикенд, в който кафенетата, ресторантите и кръчмите отново посрещат клиенти.

Австралия успя да сведе броя на заразените с коронавирус до малко над 27 500 от началото на пандемията, благодарение на това че бързо затвори международните си граници, наложи ограничения за социална дистанция и извърши широко тестване и проследяване, отбелязват световните агенции.

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 142
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това