Вход
София
Времето в София 25 o C

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕД ПИК! Новият собственик на БИТ Мирослав Янев: Трансформираме програмата, няма уволнени, загубите са огромни! Ето какво е бъдещето на Сашо Диков

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕД ПИК! Новият собственик на БИТ Мирослав Янев: Трансформираме програмата, няма уволнени, загубите са огромни! Ето какво е бъдещето на Сашо Диков

на 09.02.2018
115186
28
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕД ПИК! Новият собственик на БИТ Мирослав Янев: Трансформираме програмата, няма уволнени, загубите са огромни! Ето какво е бъдещето на Сашо Диков
09.02.2018
28
115186

"Програмата на телевизия БИТ е в процес на пълна трансформация и преструктуриране, затова досегашните ѝ предавания са спрени. Ще стартираме, когато сме изцяло готови с новата програмна схема, която ще се реализира на съвсем различни хибридни и интернет форми."

ПЪРВО В ПИК! Красимир Гергов купува телевизия БИТ?

ПЪРВО В ПИК! Красимир Гергов купува телевизия БИТ?

Бизнесменът Красимир Гергов е новият собственик на...

на 08.02.2018

Това заяви пред ПИК новият собственик на медията Мирослав Янев, давайки първото си публично изявление.

Янев обясни, че се търсят нови форми, в които самите зрители ще могат да дават добавено съдържание към излъчваните сюжети по телевизията със собствените си смартфони, което е съвършенно революционно за българската медийна среда, но тъй като вече съществува в САЩ например, новият собственик на медията смята, че това е бъдещето на телевизионните формати. И уточнява, че имат ноу-хау, за да постигнат желания резултат.

Янев уточни, че амбициите им са в най-скоро време да приключат със създаването на новата програмна схема след разговор с всеки от сегашните водещи за това как би могъл да се впише в новата концепция на телевизията. Това се отнасяло и за Сашо Диков, който стоял зад новата програмна схема и неговата работа би могла да отговаря на новите критерии. "Той ще трябва сам да прецени дали да остане да работи тук", уточни обаче Янев.

Трансформацията трявало да стане максимално бързо, тъй като телевизията била на огромна загуба, по собствените му думи, и в най-скоро време трябвало да достигне, ако не до печалба, то поне до самоиздръжка, което едва ли е най-лесната задача според новия собственик.

Янев отказа да посочи сумата, срещу която се е състояла сделката, позовавайки се на фирмената тайна. Но уточни, че засега няма да има никакви резки промени в екипа и че парите за заплатите на хората са осигурени.

Той отрече информацията, получена по-рано от служители на ВИТ, че журналистите са оставени без достъп до офиса и заяви пред ПИК, че са в прекрасни отношения с вече бившия собственик на телевизията Павел Вълнев.

Малко преди ПИК да разговаря с Мирослав Янев в сайта на БИТ се появи официална информция, в която се казва: "Зад „Интерактив ТВ Системс България“ стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. “Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми,” заяви Миро Янев, изпълнителен директор на Интерактрив ТВ Системс България."

“Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на BIT – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност", допълват още от медията.

"Ще трансформираме най-добрите предавания на BIT, за да ги направим конкурентни в дигитална среда и ще ги надградим с нови и уникални елементи. Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива”, завършват обавата си от БИТ.

Има подписана сделка за продажбата на 100% от капитала на „Би Ай Телевизия“ ООД, компанията, която притежава телевизия BIT, на дружеството „Интерактив ТВ Системс България“ АД.

Проектът BIT стартира преди две години с идеята да бъде мост между българите в България и тези, живеещи в чужбина – телевизия, която да предоставя 24-часова програма с локални новини и уникални истории от България за Америка и обратното, от Америка за България.

С екипа си от мотивирани професионалисти BIT спечели голямо зрителско доверие. За съжаление, финансовите резултати на телевизията не успяваха да поддържат производството на съдържание на два континента едновременно, което е много скъпоструващо начинание. Бизнес целите не бяха постигнати, което наложи смяната на собствеността и бизнес модела.

Зад „Интерактив ТВ Системс България“ стои екип от професионалисти с опит в създаването на съдържание. “Вярваме, че с добавянето на традиционен телевизионен канал ще можем да създадем хибриден продукт от нов тип – силата на телевизията, съчетана с гъвкавостта и близостта до аудиторията на дигиталните форми,” заяви Миро Янев, изпълнителен директор на Интерактрив ТВ Системс България.

“Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Ще разчитаме на двете най-ценни богатства на BIT – страхотния екип и зрителското доверие, както и на нашия опит, за да създадем съдържание едновременно за всички платформи (телевизия, дигиталнo видео, втори екран, добавена реалност).

Ще трансформираме най-добрите предавания на BIT, за да ги направим конкурентни в дигитална среда и ще ги надградим с нови и уникални елементи. Ще добавим нови предавания и любими лица. Вярваме, че продуктът ни ще бъде атрактивен за рекламодателите и ще позволи на новия проект да се самоиздържа и развива.”

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(28)
1
Дикоф - НЕ СТАВА , едва ли има зрител дето да му вярва на Високопарните анонси и селско поведение ! А , когато има и жена до него Сашо заприличва на дръта ПОВЛЕКАНА почват тъпи свалки от времето на соца ........... тъжна и вехта картинка !
2
https://www.youtube.com/watch?v=SPIRbfDw7G4
4
Ясно.(За)чертаем демокрацията завинаги и се връщаме 70 години назад..Като опраскаме Пирин, после ще си имаме и държава.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Този дебелобуз бизнесмен бих го оставил 6 месеца само на моркови. Няма вече мъже, всички са от третият пол и затова скачат срещу него, не искат да си признаят.
8
загубите били огромни ами като никои не гледа тази тв всички са зависими от нещо и то си личи в предаванията кого канят какви вьпроси му задават какви физиономии правят с диков не може да вьрже едно изречение
9
I tpoa poreden t.n Mirpo doide na gotovo i sega shte isere vsichko NE VDAHVA DOVERIIE JALKO,niama da gledame veche BIT,MNOGO JALKO
10
Като чета колко велики неща ще направят,колко гледаеми програми ще се пуснат треска ме тресе.Като знам колко са зависими и телевизиите и журналистите си правя сметка,че всичко това ще е едно голямо .айно.Помнете ми думата....
11
Kakvoto i da pishete,bez Sasho nishto ne stava,toi beshe prosto edna magia ........
12
Добре е да има Дясно ориентирана ТВ , но НЕ и с мумии , като Дикоф и Кулезич ! Те са “цветарки „ обиколили всички Телевизии а , като напуснат Злословят по бившите си Колеги ... дори и един друг се полюят !Трябват млади Журналисти с Позиция !
13
Мирослав Янев е голям спец и разбирач който действа с голям размах , за ден един ден смени програма на цяла телевизия и ще напише нова до три дена . Kакво ли ще направи за една седмица? Всеки нормален човек би си тръгнал на момента...що замириса на Бареков?
14
Кой нормален човек купува нещо на голяма загуба?
15
тоа е толкова собственик на телевизията ,колкото аз не съм крала кремчето на летището.....„ къф тоя цървул бе ,ало гергов немаше ли по -така човек бе та курдиса тоя алкаш
16
BITA BIT, E...A E...N.Mnogo tupo ime za TV.Ste falira skoro.
17
Диков почва да духа на новия!
18
прас-троловете тук...
19
Това е върхът на ТИКВЕНИЗАЦИЯТА. ПРАЧО И ТИКВАТА надминаха мутренските времена. Неслучайно новият "собствник" се е появил с цяла банда мутроиди в телевизията. Време е народа да извади тоягите.
20
BITак ТВ - ще е за матреала...
21
Отиде хубавата телевизия...
22
А, че някой да се чуди , защо стана така
23
Крадливата барсалива Импексова Шунда , дойде в София като гол плужек, сега е от червените олигарси ограбващи матриала. Нека дебилите да гледат умно, как тая миризлива и крадлива курабея, под крилото на Мавъра, го обра три пъти, и да и вярва!!
24
Цацаров кво спиш, вкарай тая дърта и оядена лъжлива курабия в затвора, по бързата процедура. Това със заплата не може да се направи, залавяй се за работа, и започвай от най крадливите и най противните кому-фашяги, от шайката на Момата и Чалмата. Сега пенсионерския матриал, разбра ли, защо е толкова болен и беден и кой го е ограбил. Ако не е разбрал, ще му подскажа, всеки който го е лапал на времето на Тато, и на Мавъра после, си построи комунизъма , на наш гръб..
25
И Шарлопов си беше построил комунизма, Московски също, следват ........
26
ТОВА Е ЕДНА ФАЛИРАЛА ТЕЛЕВИЗИЯ БЕЗ НИКАКВО БЪДЕЩЕ И НЕЙНОТО ЗАТВАРЯНЕ Е ВЪПРИС НА ВРЕМЕ!!!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИСТИЧЕСКА,ЦИГАНСКО-ТУРСКО-МУТРИНСКА КОЧИНА.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

- Как можахте да убиете този нещастен човек само за някакви си десет долара? - Е, господин съдия, десет оттук, десет оттам и те се събират...

 

няма нови новини
Днес: 293
hot
най-четени новини в момента
сега
2363
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво зло същество живее в теб според зодията ти
x