Звездата на ЦСКА с любопитни разкрития

Футбол

Звездата на ЦСКА с любопитни разкрития

18572
на 21.05.2024
Звездата на ЦСКА с любопитни разкрития

Последвайте ни в Google News Showcase

Плеймейкърът на ЦСКА Тобиас Хайнц бе избран за Играч №1 на месец април в шампионата. През този месец норвежецът изигра 6 мача с екипа на армейците, в които вкара 2 гола, разписвайки се срещу Левски и Арда.

препоръчано

"Щастлив съм да получа тази награда. Аз се справям добре, има и негативи понякога, но се радвам, че получих тази награда и се радвам, че я получих", каза офанзивният халф на ЦСКА при церемонията по награждаването в Пресклуб "България".

"Не можем да си обясним, всеки ден говорим за това в отбора, защо се представяме колебливо и понякога сме горе, друг път - долу. Сега се борим за второто място. Особено в последния етап на първенството не се представяме добре. Осъзнаваме го, срамно е, че се представяме така, но ни е трудно да кажем защо се представяме така", каза той за трудностите на червените в края на сезона.

свързани новини

"Не мисля, че това ни афектира, тъй като е нормално да има спекулации и приказки, но това не ни влияе, ние се абстрахираме от това. Мисля, че смяната на собствеността ще подобри работата в клуба, но това ще стане от следващия сезон. Сега обаче тази смяна не влияе на представянето ни като отбор", добави той.

Норвежецът коментира и предстоящия ключов мач срещу Черно море, с който ЦСКА води битка за второто място: "Те правят много силен сезон и са отбор, срещу който е много трудно да се играе. Черно море надгради много спрямо миналия сезон и виждаме, че сега се представят прекрасно, те буквално летяха срещу Лудогорец. Още през миналия сезон разбрах, че това е отбор, който играе добре. Ще се борим с тях за второто място и вярвам, че ще го спечелим, въпреки че сега те са окрилени и ще дойдат за победа".

"Тук в ЦСКА цел минимумът е второто място. Все сме втори. Миналата година завършихме втори и това беше минимумът, който можеше да постигнем. Няма да се предаваме, ще се борим да спечелим този мач", допълни Хайнц за важния мач срещу "моряците".

Хайнц коментира и евентуалните промени в клуба: "Ще видим какво ще се случи до началото на следващия сезон. Аз се абстрахирам от всички спекулации и се концентрирам върху играта си. Фокусирани сме само върху следващия мач. На нас ни се казва да гледаме само към футбола и все още не знаем какво ще се случи следващия сезон. Може би ще има промени, които ще повлияят на отбора, но ние не знаем дали ще има такива".

Той сподели и къде на терена се чувства най-добре: "Свикнах да играя на различни позиции. Адаптирам се. Свикнах да играя с Каранга, но сега трябва да го заместя. Не мога да кажа коя е любимата ми позиция, просто трябва да се адаптирам".

"Ако от 3 мача с Лудогорец, загубиш 3 - два в редовния сезон и един в плейофите, тогава няма как да бъдеш на върха. Разликата между нас и Лудогорец се разширява. Срещу Черно море също загубихме като гост. Този сезон беше много труден за нас", каза той за слабото представяне на червените в мачовете срещу Лудогорец и Черно море, които са директните конкуренти на тима в челото на класирането.

"На терена нямаме психологически промени и нямаме разлика с нагласата спрямо тях. Те също са с манталитет на победител, постигнали са много успехи, стигнали са далеч в Европа. На терена искаме едно и също, въпросът е какво се случва извън терена, където може би те се подготвят по-добре“, сравни той манталитета на ЦСКА и Лудогорец.

"Всеки е готов да поеме отговорността за следващия сезон. Няма значение дали сме норвежци, дали Матей и Юга ще останат. Ние, като футболисти, сме готови да поемем отговорност за представяне на отбора. Това е въпрос на манталитет, упорита работа и представяне на терена, а не на това, кой от коя държава е", завърши Хайнц, цитиран от "Гол.бг". 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК