ЗВЕРСТВО: Терористите от "Боко Харам" изклали 76 селяни в Нигерия

Африка

ЗВЕРСТВО: Терористите от "Боко Харам" изклали 76 селяни в Нигерия

11246
на 02.12.2020
ЗВЕРСТВО: Терористите от Боко Харам изклали 76 селяни в Нигерия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Боко Харам претендира за клане на 76 селяни в Нигерия, „Ново съобщение“ за напомняне, че войната далеч не е приключила. Това нападение е най-насилственото, извършено тази година от джихадистката група в североизточната част на страната, където са убити повече от 36 000 души и над 2 милиона са разселени, посочва le monde, цитирани от "hroniki.bg"

препоръчано

„Ново съобщение" е заглавието на видеото, пуснато от групировката. Филм, в който фракцията на нигерийската джихадистка група „Боко Харам“, ръководена от Абубакар Шекау, поема отговорност за клането на поне 76 селяни. Убийството е извършено на 28 ноември, в оризовото поле близо до село Забармари, на около петнадесет километра от Майдугури, столицата на щата Борно.

Атаката, най-жестоката, извършена тази година от джихадистки бойци в североизточна Нигерия според ООН, се е случила посред бял ден. Жертвите, предимно сезонни работници от щата Сокото на около 1000 км западно, са изклани. Тогава джихадистите, пристигнали с мотор, подпалили колиби, оставяйки опустошени села зад себе си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК