Здравните експерти в САЩ искат допълнителна доза и от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Америка

Здравните експерти в САЩ искат допълнителна доза и от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

2330
на 17.10.2021
Здравните експерти в САЩ искат допълнителна доза и от ваксината на Джонсън и Джонсън
Автор:   ПИК

Външни съветници на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) в петък единодушно препоръчаха на агенцията да разреши втора бустерна доза от ваксината срещу COVID-19 на "Джонсън и Джонсън" за всички, на които е била приложена еднодозовата ваксина, предава Ройтерс.

препоръчано

Агенцията обмисля и намаляване на препоръчителната възраст за бустерни ваксини с препарата на "Пфайзер" за хора на възраст над 40 години, каза д -р Питър Маркс в рамките на консултативен панел.

Консултативният комитет на FDA по ваксините и свързаните с тях биологични продукти подкрепи поставянето на втора доза за всички получатели на ваксината на J&J на възраст над 18 години най-малко два месеца след първата доза.

FDA не е задължена да следва препоръката, но обикновено го прави, отбелязва БГНЕС.

След като изслушаха презентации на учени от J&J и FDA, много членове на консултативния комитет попитаха дали еднодозовата ваксина на J&J всъщност трябва да се счита за изстрел с две дози за всички. Те посочиха по-ниските нива на антитела, неутрализиращи вируса, в сравнение с ваксините, използващи технология за предаване на иРНК от "Модерна" и "Пфайзер".

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
РЕВОЛЮЦИОННО: Физици са готови да възродят алтернативна теория на гравитацията РЕВОЛЮЦИОННО: Физици са готови да възродят алтернативна теория на гравитацията
ПИК TV x
Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това