Здравният министър проф. Ангелов към медиците: Непресилено е да ви определя като рицарите на нашите дни (ВИДЕО)

ГОРЕЩО

Здравният министър проф. Ангелов към медиците: Непресилено е да ви определя като рицарите на нашите дни (ВИДЕО)

12118
на 07.04.2021
Здравният министър проф. Ангелов към медиците: Непресилено е да ви определя като рицарите на нашите дни (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

„Непресилено е да ви определя като рицарите на нашите дни. Сражаващи се в доспехи, сурови към врага и едновременно с това сърцати и саможертващи се благородници. Много от нас си отидоха завинаги – над 120 колеги, заради битката, която водим. Те не са дали живота си напразно, загубиха го в името на живота, да спасят друг. Няма да ги забравим.“, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във видео обръщение във фейсбук, в което поздравява колегите си по повод Световния ден на здравния работник. 

препоръчано

В него той подчерта, че сега всички медици изживяват  най-голямото си лично и професионално предизвикателство. Той подчерта, че те вече повече от година не се пречупват и остават силни и непримирими. „Духът , моралът и професионализмът ви крепят. Пред очите ми сега изникват младите медицински сестри,  с които се запознах в хасковската болница. Жени с крехък външен вид, но с несломим характер и жертвоготовност. Готови да понесат тежестта, която пандемията им стоварва всеки ден. Непоколеби ми са.“, каза още проф. Ангелов. Той изрази и възхитата си и към д-р Милка Богоева от Дупница, която на 81 години лекува болните от COVID-19, тъй като не можела да бездейства.

Здравният министър изтъкна, че колегите му са професионалисти, които не отстъпват от борбата за здравето ни и са Опровергавали най-яростните си критици, доказвайки се като спасители и предводители. Проф. Ангелов призова колегите си да говорят за професията си с чувство за изпълнен дълг пред цялото човечество. „Вие сте тези, които градят по справедлив и здрав свят, какъвто е днес фокусът на СЗО, честит празник.“, каза още здравният министър във фейсбук обръщението си.

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание (НА ЖИВО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това