ГОРЕЩО
Прокуратурата протестира срещу освобождаването на джигита, убил полицай
ОЩЕ ЕДНА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗА ПРОТЕСТА: Ще напълнят ли присъстващите 4 стадиона като "Васил Левски"?
Проф. Георги Рачев: Зимата още я няма - до 20 декември без сняг в ниското
КУЛТОВ МАЙТАП с Киро в Мрежата: "Джей Зи" бил на протеста... Следващия път и Бионсе
ПО ИСКАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА: Съдът задържа под стража 5 лица за хулиганство на протеста
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Илияна Иванова, с. Ралево
препоръчано
Необходими продукти:
1/2 кубче жива мая
1 ч.л. захар
3 с.л. брашно (бяло)
400 мл хладка вода
1 ч.ч. черно брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
по 1 с.л. от следните брашна - соево, сусамово, шипково, трици
2 с.л. пастет от маслини
Начин на приготвяне:
Смесват се маята, захарта, бялото брашно и водата. Разбърква се и се оставя да втаса. След това прибавяме 1 ч.ч. черно брашно, 1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин, по 1 с.л. от следните брашна - соево, сусамово, шипково, трици, и 2 с.л. пастет от маслини.
Замесваме до средно твърдо тесто, като добавяме постепенно само от бялото брашно. Оформяме малки хлебчета, оставяме ги да втасат хубаво. Печем в умерена фурна на 180 градуса.
Сладкиш със сини сливи
405990
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
335771
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97179
на 26.02.2019
Джолан в питка
147478
на 05.06.2018


