ЗДРАВСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ! 300 000 руснаци са купили у нас имоти за 5 млрд. долара

ЧАС ПИК

ЗДРАВСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ! 300 000 руснаци са купили у нас имоти за 5 млрд. долара

9654
на 29.01.2016
ЗДРАВСТВУЙТЕ, БРАТУШКИ! 300 000 руснаци са купили у нас имоти за 5 млрд. долара
Автор:   ПИК

Руските инвестиции в българската икономика към края на 2015 г. са в размер на около 2 млрд. долара. Около 300 000 руснаци освен това са вложили в български имоти не по-малко от 4-5 млрд. щатски долара, сочат приблизителни експертни оценки. 

Това заяви първият заместник-министър на правосъдието на Руската федерация Сергей Герасимов, който участва в 15-то заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. 

Герасимов дава за пример инвестицията на "Лукойл" в Нефтохимическия комбинат в Бургас в пуснатата през 2015 г. нова инсталация за преработка на тежки отпадъци, която е на стойност 1,5 млрд. долара. "За инвеститорите привлекателни са още енергетиката, селското стопанство, туризмът, финансовият сектор, инфраструктурните проекти, телекомуникациите и строителство. От особен интерес за нас е подготвената от българските ни партньори информация за нови инвестиционни възможности, появили се след създаването в България на индустриални зони, управлявани от Национална компания "Индустриални зони" АД", казва още Герасимов. 

На въпрос как гледа Русия на възможността за доставки на природен газ по дъното на Черно море до бъдещия газов хъб "Балкан" до Варна той отговаря: "Българската идея за създаване на газоразпределителен център в района на Варна е известна на ръководството на нашите ресорни ведомства и компании. Русия може да я разгледа само след предметен и основателен анализ на въпроса и документалното му оформяне, което ще носи задължаващ характер за страните".

препоръчано
Сподели:
Бомба x
УНИКАЛНО: Заловиха огромна жаба (ВИДЕО/СНИМКИ) УНИКАЛНО: Заловиха огромна жаба (ВИДЕО/СНИМКИ)
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това