Зеленски: Без Крим няма мир

Европа

Зеленски: Без Крим няма мир

12444
на 24.02.2023
Зеленски: Без Крим няма мир
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Само деокупацията на Крим ще помогне за установяването на мир в Украйна и Европа.

препоръчано

Това съобщи президент Володимир Зеленски в интервю за Би Би Си.

Според президента, докато Украйна не си върне Крим, няма да има мир на цялата планета.

"Вярвам, че няма. Няма да има нормален мир за Украйна, за украинците, за Европа, за цялата планета", заяви Зеленски пред журналист.

Той каза още, че за да се сложи край на войната, трябва да се отстоява суверенитетът и териториалната цялост на всяка страна в световен мащаб.

"Това означава: ако наистина искаме да спрем войната, трябва да намерим решение на глобално ниво... необходимо е да подкрепим всичко това, суверенитета и териториалната цялост на всяка страна.

Така че, моля ви, вие (руснаците - бел. ред.) трябва да се върнете на вашата територия, да деокупирате нашата територия, цялата територия, която е призната от света, включително и от Русия, от 1991 г. насам", припомни Зеленски.

Една година след началото на пълномащабната инвазия в Украйна руският диктатор Владимир Путин все още се надява да окупира Киев.

"Мисля, че президентът Путин все още иска да окупира Киев. Но техните идеи, мисия и надежда засягат цяла Украйна.

За това да загубим независимостта и суверенитета си.

И затова мисля, че всички разбраха: ако не можеш да окупираш столицата, ако не можеш да окупираш Киев, не можеш да окупираш Украйна", каза Зеленски на въпрос дали Киев все още е под заплаха.

Руският диктатор Владимир Путин не е готов да нападне Украйна от територията на Беларус. Защото руските войски вече не са толкова силни, колкото бяха преди една година.

"Не мисля, че е готов. И това ще бъде голяма грешка за него и за Беларус. Историческа грешка. Защото те няма да ни окупират, защото не са толкова силни, колкото бяха, а и тогава не успяха да го направят. Така че сега за тях ще бъде огромно предизвикателство да окупират Киев. И както вече казах, това е голяма грешка. Защото в тази война ще бъдат въвлечени Беларус, хора от Беларус, войници от Беларус", каза той.

В същото време президентът изрази надежда, че Беларус няма да се присъедини към диктатора.

"За тях това означава загуба на историята, означава загуба на Беларус. Мисля, че това е грешка. Затова се надявам, че Беларус няма да се присъедини към Путин и няма да се съгласи с тези стъпки", каза Зеленски.

Той също така добави, че ако Беларус все пак се присъедини към настъплението срещу Украйна, страната ни ще издържи.

"Ние ще се борим. Ще се борим, ще издържим", подчерта президентът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК