Зеленски: Никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия

Европа

Зеленски: Никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия

5736
на 29.07.2022
Зеленски: Никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

краинският президент Володимир Зеленски настоя за правен отговор на международно ниво спрямо действията на Русия на територията на страната му. "Ще направим всичко, за да няма безразличие по света спрямо тази ужасна война, която Русия разгърна срещу държавата ни и срещу самата идея за свобода", посочи той в традиционното обръщение към украинците, публикувано на уебсайта му.

препоръчано

"Можете да изберете който и да било ден в Украйна - например днешния или всеки ден след 24 февруари, за да установите, че никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия. Това има нужда от правен отговор на глобално ниво", подчерта Зеленски по повод конфликта.

Той също така благодари на американския Сенат, който по-рано единодушно одобри резолюция, с която призовава държавния секретар Антъни Блинкен да определи Русия като държава, която подкрепя тероризма. Като причина са посочени руските действия в Чечения, Грузия, Сирия и Украйна, който са довели, цитирам, "до смъртта на безброй мъже, жени и деца". 

Резолюцията не е обвързваща за Държавния департамент, уточнява "Ню Йорк таймс", но увеличава натиска върху администрацията на президента Джо Байдън да добави Русия към списъка с държави, които подкрепят тероризма. Този списък вече включва Куба, Северна Корея, Иран и Сирия.
Досега в подкрепа на властите в Киев американският Конгрес е одобрил над 50 милиарда долара помощ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК