Зеленски обвини Русия, че провежда геноцид в Донбас

ТЕМА

Зеленски обвини Русия, че провежда геноцид в Донбас

6227
на 27.05.2022
Зеленски обвини Русия, че провежда геноцид в Донбас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия в провеждането на "очевидна политика на геноцид" в източния регион Донбас.

препоръчано

Офанзивата на Москва в Донбас може да доведе до това регионът да остане "необитаем", каза той, обвинявайки руснаците, че искат да превърнат градовете на Украйна в пепелища.

"Всичко това, включително депортирането на нашия народ и масовите убийства на цивилни граждани, е очевидна политика на геноцид, провеждана от Русия", каза той в ежедневното си телевизионно обръщение.

В края на февруари руският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна, като заяви, че кампанията цели да спре "геноцида" на рускоговорящите в прозападната страна.

свързани новини

През април парламентът на Украйна подкрепи резолюция, в която действията на руските военни в страната се признават за "геноцид".

Президентът на САЩ Джо Байдън използва същия израз, заявявайки, че Путин изглежда възнамерява "да се опита да заличи идеята дори да можеш да бъдеш украинец".

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо повтори това твърдение.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: За каква антикорупция говорим?! Асен Василев влезе с една гарсониера в политиката, а осъмна собственик на голяма сграда в центъра на София (ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК