Зеленски призна: Ужасяваща е мисълта, че Джо Байдън може да каже “не” на“плана ни за победа

Европа

Зеленски призна: Ужасяваща е мисълта, че Джо Байдън може да каже “не” на“плана ни за победа

32632
преди 5 часа
Зеленски призна: Ужасяваща е мисълта, че Джо Байдън може да каже “не” на“плана ни за победа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ужасяваща е мисълта, че Джо Байдън може да каже “не” на “плана за победа” на Украйна - това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за списание “Ню Йоркър”.

препоръчано

“Това би означавало, че Байдън не иска да сложи край на войната по начин, който би лишил Русия от победата. И ние ще завършим с много дълга война - невъзможна, изнурителна ситуация, която ще струва огромен брой отнети животи”, казва Зеленски пред изданието.

Украинският президент пристигна в САЩ, за да представи “план за победа” на Джо Байдън, Камала Харис и Доналд Тръмп. Зеленски посети оръжеен завод в Пенсилвания, където се произвеждат снаряди и заяви, че следващите седмици са решаващи за хода на войната.

Във вторник програмата на украинския лидер предвижда той да участва в заседание на Съвета за сигурност на ООН, а за сряда е планирано да говори и на Общото събрание.

На въпрос на списанието дали Киев има “план Б”, Зеленски отговоря, че това би означавало Украйна да продължи борбата със сегашните обеми на западна помощ. “Този план (който ще бъде представен на Щатите - бел. ред.) е разработен, на първо място, като се има предвид подкрепата на Байдън. Няма как да го принудя - ако той не иска да го подкрепи, тогава ние ще трябва да продължи да живеем в рамките на “план Б”. И това е жалко”, поясни Зеленски.

Украинският лидер коментира и плана за Украйна, който беше оповестен от Джей Д. Ванс, кандидат за поста вицепрезидент на Доналд Тръмп. Неотдавна Ванс призова да се откаже приемането на Украйна в НАТО и да се прекрати войната при сегашната фронтова линия.

“Това е ужасна идея - ако някой наистина принуди Украйна да поеме разходите за прекратяване на войната, като се откаже от своите територии. Но това, разбира се, никога не би могло да се случи”, казва Зеленски, определяйки изявлението на Ванс като “опасно”.

За нас това са опасни сигнали, идващи от потенциален вицепрезидент. Трябва да кажа, че това не беше случаят с Тръмп. Говорихме с него по телефона и неговото послание беше положително, казва Зеленски и добавя, че “не може да приеме думите на Ванс сериозно”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК