Зеленски призова Русия да спре бомбардировките, за да започнат преговорите

Европа

Зеленски призова Русия да спре бомбардировките, за да започнат преговорите

11327
на 01.03.2022
Зеленски призова Русия да спре бомбардировките, за да започнат преговорите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Русия трябва да спре бомбардировките на украински градове преди да могат да започнат смислени преговори за прекратяване на огъня, тъй като първият кръг от преговори тази седмица имаше скромен резултат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

препоръчано

Заленски даде интервю съвместно за Ройтерс и Си Ен Ен в силно охраняван правителствен обект и призова членовете на НАТО да наложат забранена за полети зона, за да спрат руските военновъздушни сили.

Президентът на Украйна каза, че това е превантивна мярка, която не цели въвличане на алианса във война с Русия.

Държавният глава, който отказа предложения да напусне украинската столица докато руските сили напредват, каза също, че Украйна ще поиска правно обвързващи гаранции за сигурност, ако НАТО затвори вратата пред перспективата за членство на страната му в алианса.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Ген. Стефан Янев разкри приоритетите пред Български възход: Политиката не е токшоу. Апатията е следствие на това, което говорят политиците. Младите семейства и земеделието са във фокуса ни (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Ген. Стефан Янев разкри приоритетите пред "Български възход": Политиката не е токшоу. Апатията е следствие на това, което говорят политиците. Младите семейства и земеделието са във фокуса ни (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК