Зеленски: Русия иска да напредва отвъд Донецк, но няма да ѝ позволим (ВИДЕО)

Европа

Зеленски: Русия иска да напредва отвъд Донецк, но няма да ѝ позволим (ВИДЕО)

9806
на 09.11.2022
Зеленски: Русия иска да напредва отвъд Донецк, но няма да ѝ позволим (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия иска да продължи с настъплението си и отвъд Донецка област, но нашите сили няма да ѝ позволят да напредне и със сантиметър. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

препоръчано

„Окупаторите продължават да са изключително активни - има десетки атаки всеки ден”, посочи Зеленски в своето традиционно вечерно видеообръщение.

„Те търпят невероятно големи загуби, но заповедта остава същата - да напредват към административната граница на Донецка област. Няма да дадем и сантиметър от земята си”, категоричен бе украинският лидер.

Основните точки на конфликта в Донецка област са в близост до градовете Бахмут, Соледар и Авдеевка, отбелязва Ройтерс. Зеленски съобщи, че около 4 милиона души в Украйна са останали без ток - засегнати са хора в 14 области и в столицата Киев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК