Зеленски: САЩ и Великобритания все още не са дали разрешение за удари с далекобойни оръжия по Русия

Европа

Зеленски: САЩ и Великобритания все още не са дали разрешение за удари с далекобойни оръжия по Русия

5298
преди 5 часа
Зеленски: САЩ и Великобритания все още не са дали разрешение за удари с далекобойни оръжия по Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че все още не е получил „разрешение от Вашингтон и Лондон да използва ракети с голям обсег срещу Русия, със сигурност поради страх от ескалация", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

препоръчано

„Нито Америка, нито Обединеното кралство са ни дали разрешение да използваме такива оръжия за удари по руска територия, по каквато и да е цел и на каквото и да е разстояние“, така че Киев не го е направил", заяви украинският президент пред журналисти. „Мисля, че те се страхуват от ескалация“, добави той.

Западната военна помощ „се е ускорила в началото на септември и ние сме доволни от това. Усещаме го“, добави Зеленски.

Украинският президент разкритикува мирната инициатива за войната в Украйна, предложена през пролетта от Китай и Бразилия, като заяви, че тя не е „конкретен план“.

„Не мисля, че това е конкретен план, защото не виждам никакви конкретни действия или стъпки, а само известна генерализация на процесите. При една генерализация нещо винаги остава скрито“, заяви той пред медиите, включително АФП, като изявленията му бяха поставени под ембарго до тази сутрин.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК