Зеленски ще говори на Форума за отбрана в Сингапур

Азия

Зеленски ще говори на Форума за отбрана в Сингапур

10589
на 01.06.2024
Зеленски ще говори на Форума за отбрана в Сингапур
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украинският президент Володимир Зеленски е в Сингапур, за да говори на голям форум по сигурността, съобщиха организаторите пред АФП.

препоръчано

Имаше трескави спекулации, че той ще се появи на форума за сигурност този уикенд, на който присъстват министри на отбраната от цял свят, включително от САЩ и Китай.

През последните дни Зеленски обикаля европейските държави, за да апелира за повече военна помощ за украинската армия, която отстъпва позиции под непрестанните руски атаки.

Президентът на САЩ Джо Байдън бе подложен на нарастващ натиск от страна на отчаяната Украйна да облекчи забраната, но се противопостави от страх, че това може да въвлече НАТО в пряк конфликт или дори в ядрено противопоставяне с Москва.

Германия обяви на 31 май, че също е дала разрешение на Украйна да обстрелва цели в Русия с оръжия, доставени от Германия.

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ще има "сериозни последици", ако западните страни дадат разрешение на Киев.

Украйна се бори да удържи руската сухопътна офанзива в Харковска област, където Москва наскоро постигна най-големите си териториални придобивки от 18 месеца насам. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК