ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
1 пиле, 30 г прясно мляко, 1 глава лук, 1 кг моркови, 50 г целина, 2-3 скилидки чесън, 1 с.л. брашно, 3 жълтъка, 200 мл бяло вино, 200 г кисело мляко, 1 лимон, 1/2 връзка магданоз, 1/2 ч. л. червен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на порции, слага се в тенджера със сгорещена мазнина и малко вода и се задушава до порозовяване. Прибавят се ситно нарязаният лук, а след задушаването му - морковите и целината. Ястието се посолява, поръсва се с брашното и червения пипер, залива се с вода и се вари на слаб огън.
След омекване на месото сосът се прецежда, зеленчуците се пресоват и се връщат в него заедно с пилето. Добавят се бялото вино и счуканият чесън и варенето продължава още 10 минути. Застройва се с жълтъците, разбити с киселото мляко.
Преди сервирането се поръсва с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.