Зеленчукова крем супа, гарнирана с препечени филийки, овкусени с домашна маслинова паста
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Велина Нинова, Трявна
Необходими продукти:
3 с.л. растително масло
1 бучка краве масло
2 стръка праз лук
3-4 средно големи картофа
2 моркова
пикантина
по желание - 1-2 стръка целина и магданоз
За маслиновата паста:
2 шепи обезкостени маслини
1 стрък чесън
зехтин
Начин на приготвяне:
Задушава се в мазнината нарязаният праз лук, на едро картофите и морковите. Добавяме 1,5 л гореща вода (бульон). При готовност на зеленчуците се добавят 1-2 стръка целина, магданоз и пикантина. Пасира се.
Маслиновата паста:
Пасират се две шепи обезкостени маслини, копър, 1 стрък зелен чесън (или 1-2 скилидки зрял чесън), зехтин, докато се получи пастет. С получената паста се намазват предварително препечените на фурна филийки от франзели.