ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
250 г извара, 2 яйца, 50 г маргарин, 2 стръка зелен лук, 250 г червено цвекло, 25 г моркови, 20 г стафиди, 50 г царевица, 1 скилидка чесън, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Изварата се разбива с маргарина, солта, черния пипер и счукания чесън в миксер. Яйцата се сваряват, белтъците им се настъргват на ситното ренде и се добавят към сместа с изварата. Всичко се разбърква.
В салатена чиния се оформя торта от сместа. Страните й се облепват с настъргани моркови и червено цвеклои се прави кант със зърна варена царевица. Горният слой се декорира със стафиди и се поръсва с нарязан на колелца зелен лук и царевица.
В средата на тортата се поставя 1 черна маслина за украса.