Вход
София
Времето в София 6 o C

Зелен рекет над Стара Загора! Хората на Тома Белев подклаждат протестите за "Бедечка"

Зелен рекет над Стара Загора! Хората на Тома Белев подклаждат протестите за "Бедечка"

на 29.04.2017
14357
13
Зелен рекет над Стара Загора! Хората на Тома Белев подклаждат протестите за "Бедечка"
Автор: ПИК
29.04.2017
13
14357

Протестите в Стара Загора за запазване на зелените площи в ,,Бедечка,, датират от години. Истината обаче се оказва тъжна и в нея прозират лични интереси,на които Стара Загора, Общинското ръководство и местния парламент станаха заложници. Това научи ПИК от източник, пожелал анонимност.

ПИК TV: Сагата продължава! "Бедечка" - парк или квартал?

ПИК TV: Сагата продължава! "Бедечка" - парк или квартал?

Общинският съвет на Стара Загора прие предложението на...

на 29.09.2016

Ето какво се казва в писмото, изпратено до ПИК (Публикуваме текста без редакторска намеса):

Точно тези ,,зелени ,, в Града на Липите ,,извиват ръцете на старозагорци като оказват натиск и влияят за запазването на парк ,,Бедечка,,. Но явно става дума за лични интереси в които са въвлечени и граждани без да подозират защото едва ли има нормален старозагорец ,който не иска зелени площи. Ако се вгледате внимателно в ,,лицата ,, на протестите ,,Бедечка,, ще забележите ,че от години наред те са едни и същи и промяна няма.

Милка, Живка, Мира, Любомира и и още двама трима - това са лицата на протестите в Стара Загора.Те обикалят улиците и като видят камера на телевизия веднага застават пред нея.За да обясняват как трябва да спре строителството в Бедечка.

Някой от тези  лица могат да се видят и по други протести в страната ,организирани от Зелените и Тома Белев -председател на  „Асоциация на парковете в България“. За тях е известно ,че използват целия си арсенал от неправителствени организации в неправителствения „екологичен” сектор с цел лично облагодетелстване. Те се занимават с екология единствено за да пълнят джобовете си чрез източването на държавата и на европейските екологични фондове както чрез проекти, така и чрез екологичен рекет.През юли 2012, МОСВ пренасочи 141 милиона 703 640 лева от Оперативна програма „Околна среда“ към парковете в България.  

Дали тези средства са отпуснати поради натиска на зелените неправителствени организации или не, може да каже единствено бившият министър Нона Караджова, твърдят от НГС „Природата за хората и регионите". Прехвърлянето на 141 милиона за устойчивото управление на парковете през 2012 г е меко казано нецелесъобразно, защото по това време Брюксел вече е посочил големия ни екологичен проблем. Отдавна е връчено становище на Комисията, в което се казва, че въздухът в някои райони на България е един от най-замърсените в ЕС и трябва да се вземат спешни мерки.

Стара Загора иска референдум за съдбата на „Бедечка“

Стара Загора иска референдум за съдбата на „Бедечка“

На пресконференция за медиите днес кметът на община Стара...

на 07.04.2017

От въпросните 141 милиона над 60 милиона лева са отделени за 11-те Природни парка , пряко подчинени на Изпълнителна агенция по горите. Девет от дирекциите на тези паркове участват в „Асоциация на парковете в България“. Това сдружение е създадено на 28.01. 2003 , като оттогава досега се председателства от Тома Белев.Същия бе и в основата на протестите за Бедечка.В разпределението на парите участва и българо-швейцарската фондация „Биоразнообразие“.Точно тази фондация на 25.11.2016 г. награди Кампанията за запазване на парк „Бедечка“, организирана от гражданска група "Запазете Бедечка“ ,като основния мотив е,че освен, че засега успешно спасява парк „Бедечка“ през настоящата година гражданската група се обедини с други граждански организации за защита на зелените площи от Варна, Пловдив, Русе и започна работа по законодателни промени за защита на градските зелени площи.

Но какво е общото между Зелените на Тома Белев и старозагорската групичка?Освен, че ня няколко пъти представители на партията участват в протестите в Стара Загора, излизат с официални декларации в подкрепа на ,,Запазете  Бедечка,,,изпращат съвместни писма до институции и до Премиера -Борисов ,подписано от С уважение: хората от „Запазете Бедечка“, Борислав Сандов, Тома Белев и приятели имат май нещо общо и по политическа линия .След като на последните избори Зелените изкараха срамните 0,7 процента и не можаха да вземат субсидията сега решиха да се преориентират.

На предсрочните парламентарни избори през март Тома Белев и няколко от еколозите му бяха кандидати за депутати от партията на Христо Иванов. И може би по чиста случайност две от ,,лицата,, на протестите Милка Колдамова и Живка Александрова открито застнаха зад ,,Да,България,, и агитираха природозащитниците

Но освен на политика ,мирише и на пари и неудоволетворени финансови претенции.В края на 2013 година дамите от Запазете Бедечка ,регистрират СНЦ,,Моята е-Община,,.Имената в сдружението са едни и същи - тези от ,,Бедечка,,.Та въпросното сдружение създава  Електронна платформа за връзка между гражданите и институциите на Стара Загора.Дори на 16.01.2014 г. подписват Споразумение за сътрудничество с Община Стара Загора.

Сподели:
свързани новини
В Стара Загора разпънаха палатков лагер пред общината в защита на парк "Бедечка" В Стара Загора разпънаха палатков лагер пред общината в защита на парк "Бедечка"
Палатков лагер изникна тази вечер пред сградата на община...
на 26.04.2017
Окончателно! Решават бъдещето на парк "Бедечка" с референдум в Стара Загора Окончателно! Решават бъдещето на парк "Бедечка" с референдум в Стара Загора
Бъдещето на старозагорския парк „Бедечка“ ще...
на 27.04.2017
Напиши коментар »
(13)
1
Какво лично има в това, да запазиш всяко едно дръвче, всяко едно цвете? Аман от наглеци, които гледат само личния си интерес и с бързи темпове убиват природата ни! Хората искат повече въздух и зеленина, а не каменни зандани! Долу мръсните ръчички от хубавата ни природа!
2
Явно търсят под вола теле анонимно пишещите от Стара Загора.
3
Защото позицията на общината е ясна - ще има референдум и старозагорци ще решат какво да се случи. Така е в демократичния свят. Ако старозагорци решат да бъде запазен парка - трябва да знаят, че това ще им струва милиони за изплащане на компенсаци на собствениците на парцели върху територията му. Ако решат да се строи - пак ще трябва да се плащат милиони за благоустройствените дейности, които са грижа на общината. И в двата случая - ще трябва да им се обясни колко и как ще се отрази на данъците им през следващите години. Грешката е в ония грабителски години, когато масово се извършваше реституция - при това на отчуждени вече по съответния ред
4
То хубаво природа, но това е трябвало да се случи много отдавна. Не може при влязъл в действие ПУП и минали по всички съдебни инстанции дела, построен голям хипермаркет и няколко кооперации и изведнъж без ясни мотиви да го отмениш. Това е пълно безумие!!! Може и да има тарикати, но има и много читави хора, които закупиха имоти и то на цени 170 - 200ле.!!! С тези си действия общинарите им казаха, че "просто са се объркали". Как да има после читави инвеститори!!! Инвестиционните проекти са за магазини и др. комплекси. И в момента тези хора обслужват кредити по инвестиционни проекти, които ако стане парк няма да се случат. За тези провалени инвестиционни намерения пак ние ще плащаме!!! И то няма да са никак малки суми!!!
5
За съжаление е точно така Иванов! Жалко, че кмета не зае по-твърда позиция и позволи да го разиграват него и целия град. Какъв обществен интерес! Какви пет лева! Къде гора се съсипа по Аязмото и около него. Колко парка са занемарени и няма средства да се поддържат. А ние ще правим нов с неясно колко утежнение за Общинския бюджет, което както и да смятаме ще си е минимум двойно от това да остане настоящия ПУП. И ще влачи разходи в годините! Но явно управляващите мислят основно за имиджа си и взеха популистко решение. Хората, не вниквайки в проблема,също ще действат емоционално и ще вкарат общината в драма! Много хора подценяват проблема, но при толкова произнасяния от различни съдилища и включително ВАС, НЯМА как да се обяви нищожество по тези решения! Много от инвеститорите там не са случайни хора и много добре знаят как да постъпят и защитят инвестиции за милиони. Това означава, че ако не се зачете законодателството в България, Ееропа ще ни накара да го зачетем. Всички други размисли са за наивници. Да, това ще отнеме време, но все някой ден ще цъфнат присъди към България и после ще стане страшно.
6
Авторът на поръчковата статия, що не си е написал името?
7
във всяка дейност на зелените прозират лични интереси, тва е ясно. сигурно и малките деца го знаят
8
Аман от тези да ви кажа!
9
Абе тоя Белев няма ли да го приберат на топло заради машинациите му?
10
Поредният претекст на Зелените, само и само да лапат още от европрограмите, докато хора на Прокопиев в министерството им позволяват най-нагло също.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Щом и Тома Белев е замесен, значи няма как да не участва в заверата и неговия шеф - Иво Прокопиев!
13
Отново Тома Белев и неговите платени протестъри, които от години източват пари от бюджета на България и Европа с безсмислени проекти. Време е държавата да предприеме сериозни мерки и да преустанови порочните практики на зелените НПО-та.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22716
архив

- Давате ли кредити срещу честна дума?
- Няма проблем.
- А ако не ги върна?
- Ще ви е срам, като се явите пред всевишния…
- Кога ли ще бъде това…
- Ами ако не си платите до пето число на месеца, след шести някъде…

няма нови новини
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
сега
2279
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Папи Ханс в скандална тройка с Галена и Тита - изпълнителят на "Кекс" обещал на пайнерката, но го направил с "антилопата" - ето кое...
x
ПРАЗНИК: Три редки, но много нежни имена черпят днес
x