Земеделец: На блок масите в туристическите курорти липсват български плодове и зеленчуци
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От дълги години българските зеленчукопроизводители не можем да продадем зеленчуци за туристическите комплекси. Това заяви за Фокус Николай Недялков, председател на асоциацията на зеленчукопроизводителите в Бургас.
„Нашият туризъм е основно на блок маси и хотелиерите и ресторантьорите ги интересува основно цената. Такива са ни туристите”, смята Недялков. Той обяснява, че вносните зеленчуци, които са отглеждани в хранителен разтвор, вместо в почва съдържат задължително ГМО. Това е и причината тези зеленчуци да бъдат много устойчиви и транспортабилни. Така например, ако са сложени в обикновен склад, който дори не е с хладилни условия, зеленчуците издържат до цял месец. Докато българските, ако днес не се използват, утре ще бъдат „проблематични”, според Недялков.


