Земетресение от 5,8 по Рихтер в Индонезия (КАРТА)

Азия

Земетресение от 5,8 по Рихтер в Индонезия (КАРТА)

8074
на 30.06.2023
Земетресение от 5,8 по Рихтер в Индонезия (КАРТА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Агенцията по метеорология, климатология и геофизика на Индонезия информира за силно земетресение с магнитуд от 5,8 степен по скалата на Рихтер, което е разтърсило вечерта в петък, 30 юни, в 19:57 часа местно време района на Бантул, Централна Ява.

препоръчано

Епицентърът на земетресението е бил на 86 км югозападно от Бантул, на 25 км дълбочина под дъното на океана, предава БНТ.

До момента няма съобщения за жертви. Земетресението е било почувствано силно от жителите на регентствата Бантул, Кулон Прого и Гунунг Кидул в областта Йогукарта. Към момента информацията е за 15 повредени къщи, една правителствена сграда, едно здравно заведение и едно учебно заведение.

“Посолството на Република България в Джакарта, Република Индонезия силно препоръчва на българските граждани, които в момента се намират Централна Ява да следват препоръките на местните власти към жителите, а именно: да останат бдителни и подготвени за евентуални нови последващи трусове; да се уверят, че структурите на сградите или къщите, в които са се намирали, са останали неповредени преди да се завърнат в тях; да си подготвят чанта с най-необходимите им вещи и документи в случай, че им се наложи временна евакуация; да не се поддават на фалшиви новини и слухове, свързани със земетресението, а да следят само надеждни медийни източници“, съветва посланикът ни в Индонезия Петър Андонов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК