Необходими продукти:
300 г зрял боб
300 г картофи
1 глава лук
100 г колбас
100 г сирене
1 морков
брашно, галета
черен пипер, чубрица, сол
3 яйца
За соса:
кисело мляко
чесън
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Картофите, фасулът и морковът се сваряват и заедно с лука се намачкват, докато се получи хомогенна смес. Добавят се колбасът, сиренето, три сурови яйца и подправките. Омесва се добре. Оставя се сместа да отлежи малко. Оформят се кюфтетата, овалват се в брашно, после в разбит белтък и накрая в галета. Пържат се на маслена баня. Кюфтетата се поднасят с подлучено кисело мляко, което се залива с мазнина, в която е запържен червен пипер.