Златните момичета на България отлетяха за Париж (СНИМКИ)

Други спортове

Златните момичета на България отлетяха за Париж (СНИМКИ)

13951
на 29.07.2024
Златните момичета на България отлетяха за Париж (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Състезателките от индивидуалното и националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха за Олимпийските игри в Париж рано тази сутрин.

препоръчано

За медалите във френската столица ще се борят Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара, както и ансамбълът в състав София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска.
  
За Париж отлетяха и треньорките Валентина Иванова, Мариана Памукова, Бранимира Маркова (индивидуално) и Весела Димитрова и Ясена Стойнева (ансамбъл), резервата в индивидуалното Елвира Краснобаева, както и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.
 
Националните състезателки по художествена гимнастика са подкрепени от Фондация "Спорт в България".

Златните момичета за България ще имат достатъчно време за аклиматизация в Париж, тъй като състезанията по художествена гимнастика ще се проведат в последните дни на Олимпиадата. На 8 август ще се проведе квалификацията в индивидуалното, на следващия ден е квалификацията при ансамблите и финалите в индивидуалното, а на 10 август ще бъде битката за медали при ансамблите.

Очакванията към българските гимнастички са много големи. Ансамбълът ще защитава олимпийската си титла от Игрите в Токио преди три години, докато за Боряна Калейн това ще бъде второ участие на олимпиада, след като в японската столица тя финишира на пето място. За Стилияна Николова Париж ще бъде олимпийски дебют, напомни БГНЕС.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК