ЗЛОВЕЩА МИСТЕРИЯ: Крие ли Доган в трезора си в "Бояна" записите от последните минути на Ахмед Емин

Акценти

ЗЛОВЕЩА МИСТЕРИЯ: Крие ли Доган в трезора си в "Бояна" записите от последните минути на Ахмед Емин

600447
на 01.09.2024
ЗЛОВЕЩА МИСТЕРИЯ: Крие ли Доган в трезора си в Бояна записите от последните минути на Ахмед Емин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След като Доган се изцепи, че е над ЦОБ, започна да инкасира загуби. Включително и това, че на сбирката в летния сарай бяха изключени 10 областни председатели, а вчера стана ясно, че 22-ма от областни председатели са на страната на Делян Пеевски. Така че се върви към участие на две ДПС-та на изборите на 27 октомври. Това заяви пред Би Ти Ви журналистът Илхан Андай. 

препоръчано

"Не съм убеден, че избирателите ще се ориентират кое е ДПС, кое е „Ново начало“, защото вероятно и двете ще използват абревиатурите, наподобяващи ДПС или в целите си имена. Изобщо ще бъде пълен хаос", отбеляза на свой ред журналистът Веселин Стойнев.

Той очаква по-ниска избирателна активност и объркана активност на традиционните избиратели на ДПС и силна подмяна на вота и присъствието на етнически роми.

"Тази прогноза е много интересна и ако тя се сбъдне, значи може да очакваме ДПС на Делян Пеевски да атакува второто място с резултат над 300 000 гласа", коментира Илхан Андай.

"Това е огромна електорална армия на базата на ниската избирателна активност", допълни той.

Ситуацията пред сараите на Доган в "Бояна" той определи като "предизборно изпускане на парата": "Вчерашният протест беше най-милионерският протест в историята на България, най-богаташкият. Преброих там хора и фамилии, чиито и свързани кръгове владеят активи, пари и имоти за 2,5 милиарда. Разбирате ли какво става! И тези хора не могат да организират едни хиляда души да излязат там".

"Пеевски показа, че "царят е гол", изгони едва ли не по бели гащи "султана" от сараите му", вметна Стойнев.

А Андай допълни: "Победителят всъщност е Папазов - взе си имотите. Има бизнес, от частно-правен характер... Няма безсрочен договор за наем. Наемните отношения са 10 години и се твърди, че Доган не е плащал, няма история на плащанията. Има факти".

Той изтъкна, че притеснителното при "протеста" пред боянските сараи е мантрата: "Посегателството срещу Доган е посегателство срещу общност. Ще става страшно, обратното броене започна".

"ДПС на Доган няма друг полезен ход, освен да извади Доган на терен. Той вчера не се появи, защото се видя, че по закон няма право вече да живее в "Бояна". Вчерашният протест показа, че ДПС има огромен дефицит на оперативни лидери. Какво може да направи другата страна? Делян Пеевски може да направи по време на предизборната кампания "Ден на широкоотворените врати" и да дойде раята в сарая, да види къде е живял "султанът", отбеляза още Илхан Андай.

И допълни: "Цялата дандания е какво има в трезора на Доган. В тази стая той държи не тези 30 милиона, които ги е взел от Вълка, защото с тях са покрити борчове към друга близка на ДПС банка. Там може да има много пари от комисионни, от обръчите от порциите злата. Предполагам, че има много архив на записи. Защото Доган живееше в сарая, но наблюдаваше всички заседания в централата и всичко това се записваше в продължение на години. А най-провокативната версия беше, че там са и записите от последните минути на началника на кабинета на Доган, лека му пръст - Ахмед Емин. Където от години се занимаваме с въпроса - убит или "самоубит" е този човек".

"Всички имат интерес да стигнат до тази стая. Включително и разследващите. ББР има интерес да влезе и да види там ли са двата бронирани майбаха на Румен Гайтански-Вълка, които той ги подарява на Доган. Дали ги прехвърля документално, не се знае", коментира още Андай.

И заяви: "Последната година от съществуването на ДПС показа, че Пеевски и Доган са коренно различни... Определено Делян Пеевски е по-добрият от Доган. Доган гледаше да има двадесетина депутати, да се пазари през етническата карта за властта и да получава милиони, които да разпределя. Докато Пеевски, ако мисли да става като Доган, въобще да не се захваща с тези избори. Ако мисли да е копие на Доган, ще получи наказание. Той трябва да върне ДПС на хората".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК