Знаеш ли, че в парите ни са скрити тайни знаци? Обърни внимание! Погледни, кои са те:

Забавно

Знаеш ли, че в парите ни са скрити тайни знаци? Обърни внимание! Погледни, кои са те:

45668
на 04.11.2016
Знаеш ли, че в парите ни са скрити тайни знаци? Обърни внимание! Погледни, кои са те:
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Парите са нещо, което всеки ден минава през ръцете ни. Обръщаме ли обаче достатъчно внимание на банкнотите? Виждаме ли ясно символите, които са изобразени? 

Копие, което преминава през часовник и се забива в сърцето на Алеко Константинов е изображението върху 100-левовата банкнота, което любители на конспирацията откриха. Смъртта в цял ръст с косата в ръка пък, е изобразена на петолевката, настояват десетки в социалните мрежи.

препоръчано

За скритите символи в доларите отдавна се говори, има и множество видеа, които ги показват. Оказва се обаче, че нашите банкноти също са пълни с тайни послания.

Триъгълник, в който е вградено око, е символът, който свързва българските банкноти с чужди валути. Този символ се вижда и в един долар и в 5 лева и на банкнотата от 500 гривни на Украйна. Значението му обаче може да се тълкува по десетки начина. Според теорията на конспирацията „Всевиждащото око“ е типичен масонски знак. Оказва се обаче, че именно този символ носи различно значение във всяка една религия.

Всевиждащото око присъства дори в християнството. Символът се среща най-често в църкви. „Окото на Провидението“, или „Всевиждащото око на Света Троица“ е вписано в триъгълник или в пирамида и се появява в икони.

„Окото на Хор“, което се изобразява по същия начин – в триъгълник, идва от древната египетска цивилизация. Наричано е още окото на Уаджет и макар да се среща най-често като човешко, първоначално е било соколово. Древните го свързвали с прераждане, здраве и успех.

Именно от египтяните го заимстват масоните и го използват в своите ритуали.

Същият знак присъства и в индуизма. Той означава шестата чакра – „Агжна чакра“. Синьото око или „назар бонджук“ пък е един от най-популярните предпазни амулети в исляма. Циклопите от гръцката митология също наподобяват това изображение.

Освен този символ обаче в българските пари са закодирани още много знаци. Характерно ръкостискане се появява на лицевата част на банкнотата от 20 лева.

 

Палците и на двете ръце са обърнати надолу. Оказва се, че точно такъв е бил масонският начин за ръкостискане.

Най-многобройните негативни знаци, които откриват конспираторите, са копията. Дали в действителност, това са оръжия, или обикновени триъгълници, не е ясно. Очевидно е обаче, че те се забиват централно в ключови изображения.

Прободен е ликът на Алеко Константинов в столевката. На гърба на банкнотата от 20 лв. копието е насочено в гърба на лъва – символа на герба на България. Парламентът, който е изобразен на същата банкнота пък е прободен на две места Случайно или не, едното острие сочи към мястото, където на истинската сграда стои надписът „Съединението прави силата“. Малко по-надолу още едно копие пробожда входа на Народното събрание.

Един от неразгадаемите знаци, които се крият в банкнотата от 20 лв. е колело, от което излизат 6 копия. Дали то всъщност символизира „Колелото на живота“ или има друго значение, не е ясно.

Повечето от тези символи, в които десетки любители на конспирациите вярват, всъщност имат официално обяснение. То е дадено в каталога на банкнотите, който е издала БНБ.

На банкнотата от 20 лв. има портрет на Стефан Стамболов и инициали „БНБ“. Знакът за незрящи, който е поставен, са два кръга.

На гърба й е изобразена сградата на Народното събрание и скулптурни елементи от Орлов и Лъвов мост. Дотук обаче се изчерпва обяснението, което Българската народна банка дава в официалното си издание. Никъде не са споменати триъгълниците, нито пирамидите, които са поставени от автора на проекта за двадесетолевката Кирил Гогов.


Копие се появява и в стоте лева. То първо пронизва часовник, а след това се забива в сърцето на Алеко Константинов Символиката, която разкриват конспираторите, е унищожение на миналото, като се заличават от времето и историята значимите личности.

В официалното обяснение на БНБ е посочено, че просто е изобразен портрет на Алеко Константинов. Пояснява се също, че триъгълник и правоъгълник са знаците за незрящи – може би същият знак, който пронизва часовника. Докато на гърба на банкнотата има елементи, свързани с живота и творчеството па писателя.

Откриватели на тайни знаци в банкнотите виждат символи и в петте лева. Едно от изображенията оприличават на бременна жена с типично българска носия. Зад гърба й обаче се появяват пипала, които се опитват да я сграбчат.

Най-фрапиращото откритие е фигурата, която прилича на смъртта с коса в ръка. Под всички тези знаци са събрани множество триъгълници с малки знаци вътре в тях, подобни на „Всевиждащото око“. До тях пък на две места е изобразена малка женска фигура, държаща свещ, която силно напомня на сцена от опело.

Петолевката всъщност съдържа триъгълници и според официалното обяснение. Те обаче са поставени специално като знак за незрящите.


Изобразен е портрет на художника Иван Милев. В холограмната лента пък се редуват стилизирано цвете, глава на момче и цифрата 5, която създава илюзия, че пулсира. За въпросните символи на гърба на банкнотата пък е посочено, че са фрагменти от картини на художника.

Дали наистина в изображенията върху банкнотите се крие някаква езотерична символика, не може да бъде отговорено еднозначно. Повечето от знаците у всеки българин предизвикват различна асоциация. Въпреки че ежедневно левовете преминават през ръцете ни множество пъти, рядко се заглеждаме в картините, които са изобразени върху тях. А може би множество тайни послания са точно пред очите ни.



Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК