Зоопарковете в България не отговарят на европейските стандарти

Животът днес

Зоопарковете в България не отговарят на европейските стандарти

8260
на 22.09.2019
Зоопарковете в България не отговарят на европейските стандарти
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Зоопрковете в България не отговарят на европейските стандарти и това налага спешни ремонти. Европейската директива вече е факт и е въпрос на време тя да се приеме и в България. Ето какво трябва да се промени според участниците в националната среща на представителите на зоопарковете във Варна.

препоръчано

Според новите изисквания местата за отглеждане на животните в зоопарковете трябва да се близки до естествената им среда.

"Животните да се чувстват нормално, да имат социална среда, в която да могат да се размножават, и вече с поколението на тези животни да се търсят други форми за спасяване на изчезващи видове", каза пред БНТ Добромир Владиславов, директор на Столичния зоопарк

Българските зоопаркове са строени през 60-те години на миналия век и в клетките има бетон, теракота и мрежи. А това трябва да се промени. "Дърво, камък и течаща вода. Трябва да се съобразим с тези три неща, за да добие тази естествена среда, в която трябва да живеят", коментира Иванка Стоянова, директор на Зоопарк Варна.

През последните години у нас се появиха и частни зоопаркове, които също трябва да се ремонтират. От следващата година започва ремонта във Варненския зоопарк. С изцяло нови домове ще се сдобият първо хищниците.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК