Ивайло Дражев пред ПИК: БСП не прощава на предателите и Радев тепърва ще усети това

Интервю

Ивайло Дражев пред ПИК: БСП не прощава на предателите и Радев тепърва ще усети това

98539
на 22.11.2021
Ивайло Дражев пред ПИК: БСП не прощава на предателите и Радев тепърва ще усети това

Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП. Тя определи изборния резултат на партията като катастрофален. Приписа си обаче победата на балотажа на Румен Радев. И се впусна в преговори за състяване на правителство с аферистите от Харвард, чиято партия открадна доста от гласовете на социалистите.

препоръчано

Какво става в БСП и има ли предателство спрямо социалистите, както и каква е ролята на Румен Радев в случващото се на "Позитано" 20, агенция ПИК потърси за коментар Ивайло Дражев. С него разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-н Дражев, трусове в БСП след парламентарните избори миналата неделя - изключително слаби резултати, социалистите се сринаха до 4-ото място, открити атаки от свои, а за капак, Корнелия Нинова подаде оставка. Как ще коментирате ситуацията вляво? Какво доведе до тази съкрушителна загуба? Румен Радев или нещо друго?

- Заболя ме устата да повтарям. Румен Радев, в независимо в какви театрални сценки участва и това много ясно си пролича - с теб сме го повторили 100 пъти, че се заиграва с ДПС и хората на Костов. Секциите в Турция го доказаха това. Там ДПС получи подарък със секциите и те спечелиха 90 000 гласа. Автобусите в Лудогорието и Кърджали също не се спряха за парламентарните избори. 

Още преди няколко месеца го казах пред теб и пред агенция ПИК, че Румен Радев забива нож в гърба на БСП и се заиграва с ДПС, специално за турските секции. И още нещо - в различните министерства и агенции, въпреки чистките и смяната на ръководства, кадрите на ДПС не са пипнати с пръст.

За оставка на Корнелия сега. За нея мога да кажа по-добре късно, отколкото никога. Смятам, че няма да има проблем да бъде избрана отново на вътрешен избор и това тя го знае много добре. Преди това обаче трябва да излезе и да се извини на всички редови социалисти, а не на нейните служители, които са в тази партия заради облаги.

- Румен Радев е виновен за всичко, случващо се в момента в БСП, ако правилно съм разбрал?

- На Румен Радев трябва да му е ясно едно. Ядрото на БСП не прощава на предателите. Затова и БСП е партия на 130 години. Това именно отличава БСП от останалите партии. Там на предателите не им прощават! По един или друг начин, Румен Радев го разбра това нещо на балотажа и тепърва ще продължи да го усеща.

И като заговорихме за предателството към БСП, редно е да си зададем въпроса и дали не става дума и за национално предателство.

- Какво имате предвид? 

- Ами като чуваме т.нар. северномакедонци как с еуфория празнуват резултатите от нашите избори - парламентарни и президентски, и се надяват, че еди-кой си, щял да промени отношението на България към тях, към нашата национална история и ценности.

Ето тук, ако се опитат да мръднат, да отстъпят, независимо с колко, тогава ще берат големи ядове! Народът ще ги изгони и от двете сгради - и от "Дондуков" 1, и от "Дондуков" 2, че и от парламента, с камъни. Дори и заспалият български народ не прощава такива национали предателства.

- Само по въпроса със Северна Македония ли е това предателство или има и друго?

- Не, не само по този въпрос. Има такова и по отношение на Балканите и превръщането им в плацдарм заради това, че някой някъде нещо го сърби и гони геополитечски и геокомерсиални интереси спрямо определени сфери на влияние и региони. В момента Беларус и България са решили, Молдова също е там, да ги направят едва ли не предвоенни плацдарми. 

Трябва обаче да са убедени, че в България ще има, ще срещнат твърд отпор! Досега имаше някаква залъгалка, че след като сме в НАТО, някой ни пази. Сега обаче руските ракети С-400 са в Турция, която също уж е натовска държава, а в най-скоро време от тези ракети и в Босилеград ще има, много ми е интересно тогава кой на "Дондуков" 1 и 2, както и в парламента, ще продължава наивно да вярна, че ще му прощава тези предателства? Ами няма да стане тази работа! 

Вижте и каква каша забърка Румен Радев с изказването си за Крим. И след днешното му клякане пред американското посолство, на Радев трябва да му обяснят, че по неговата логика, юридически Източна Румелия би трябвало да е турска. Но де факто и исторически, Източна Румелия винаги е била българска!

- Да се върнем на темата с БСП и случващото се в нейните редици. Заговорихте за предателство, за вътрешни врагове...

- Вътрешните предатели в БСП, които се пишат някаква опозиция, са се размърдали. Много е интересно, че те - тук конкретизирам и посочвам Елена Йончева, която отгоре на всичко не е и член на БСП, вдига вой срещу досегашното ръководство. 

Корнелия Нинова има своите трески за дялане. Няколко пъти повторих през изминалите месеци, че БСП трябва да излъчи свой кандидат за президент, а не да подкрепя Румен Радев. Има такива хора в редиците на БСП. Веднага посочвам името на Младен Червеняков - човек с опит, с правно образование, достатъчно е авторитетен, има огромен опит в дипломацията, а това последното, с оглед на сегашната ситуация в света, е от огромно значение. 

Ако БСП беше излъчила свой кандидат, щеше да получи поне 7-8% отгоре на парламентарните избори. Така щяха и да запазят достойнството на партията, е не да им се подиграват, че Румен Радев им заби нож в гърба.

- Не открадна ли обаче проектът на Румен Радев "Продължаваме промяната" гласове от БСП?

- Ние получихме един ГМО продукт. И не е тайна, че цели структури на БСП бяха впрегнати да предадат своята партия и да подкрепят този ГМО продукт на Румен Радев. 

БСП няма работа в кабинет, в който МВР, външното министерство, министерството на отбраната и това на икономиката, не са под пряк техен контрол. Няма как да нямат контрол и върху министерството на труда и социалната политика.

Първото и задължително условие на каквото и да е правителство е пределни цени на газ, лекарства, електрическата енергия, горива и основни хранителни стоки от първа необходимост, ако не искат на втория месец площадът да ги помете. Освен това трябва да се въведе и пълна забрана за износ на електроенергията, както и изолирането на всички посредници от продажбата на електроенергия от АЕЦ "Козлодуй".

- Румен Радев разчиташе на балотажа на гласовете на социалистите.

- Виж внимателно колко от избирателите на БСП, колко от твърдото ядро избиратели на БСП, което е около 350-360 000 човека, са го подкрепили. 

Тази неделя две трети от избирателите на БСП въобще не се мръднаха да отидат да гласуват за човек, който е предал партията, която го е издигнала и от един обикновен фелдфебел, го е направила президент. 

Сподели:
Бомба x
ПОЧИТ: Честваме обичана светица, неразривно свързана с историята на България ПОЧИТ: Честваме обичана светица, неразривно свързана с историята на България
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на Труд - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК ТV: ГЕРБ на бунт срещу опитите за екзекуция на "Труд" - депутати от партията на Борисов пристигнаха в редакцията на вестника (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това