Ивайло Мирчев: Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите. „Синя България“ е отровен двойник

Политика

Ивайло Мирчев: Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите. „Синя България“ е отровен двойник

37913
на 17.06.2024
Ивайло Мирчев: Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите. „Синя България“ е отровен двойник
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Не бяхме наясно за симбиозата между Борисов и Пеевски. Това каза Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

препоръчано

„По-късно осъзнахме, че когато се влезе в кабинета на Борисов, се срещаме и с Пеевски – решенията там се взимат заедно. А правителството, което трябва да се сформира сега, повярвайте ми Бойко Борисов не го иска. То се случва под натиска на Пеевски, просто защото Пеевски има силно влияние в ГЕРБ“, поясни той пред Би Ти Ви.

Според него Дилян Пеевски в момента притежава съдебната система, службите и МВР. „Сега той ще си има и правителство, ще може да смени 130 души в регулаторите. Пеевски няма мяра и Борисов знае много добре, че едно такова управление ще е катастрофално за страната“, посочи още той.

Мирчев коментира и загубата на 300 000 гласа по време на вота „2 в 1“, който се проведе на 9 юни.  

„Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите – от хората, на чиято подкрепа винаги сме разчитали. Ето защо имаме една оставка и сме поели отговорността, но трябва и да е ясно, че трябва да започнем нов разговор с тези хора“, каза той.

Според него тези хора не са предали дясното политическо пространство – „те просто не излязоха да гласуват и не избраха някоя от другите политически алтернативи“. Мирчев каза също така, че „Синя България“ е „отровен двойник“, който не е постигнал никакъв изборен успех.

„Ние трябва да застанем пред тези хора смирени и отново да поискаме тяхната подкрепа, но след нов разговор. Това ще бъде дълъг разговор. В никакъв случай не бива да замитаме грешките, които очевидно семе допуснали“, поясни още той.

Мирчев посочи, че една от грешките на ПП-ДБ била, че не са обяснили на избирателите си, защо се е наложило да подкрепят едно правителство заедно с ГЕРБ.

Втората грешка според него е, че ГЕРБ не е носил никаква политическа отговорност, въпреки че правителството е било съставено с подкрепата на Бойко Борисов.

А третата им грешка била в това, че са създали нереалистични очаквания у хората, че могат да направят нещо със 64 депутата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК