Иван Гарелов за премахването на Гешев: Няма човек – няма проблем. Отстраниха го след външна намеса

Акценти

Иван Гарелов за премахването на Гешев: Няма човек – няма проблем. Отстраниха го след външна намеса

85549
на 18.06.2023
Иван Гарелов за премахването на Гешев: Няма човек – няма проблем. Отстраниха го след външна намеса
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Празнословието е като детската болест на демокрацията. През толкова изпитания минахме до съставянето на редовно правителство. В парламента се занимават със се бе си. Да се обвиняват взаимно, да казват колко е лош президентът или да защитават някого. Дори стигнаха до бой. Дори да спорят, дори да се бият, ама да си струва.

препоръчано

Това каза пред Би Ти Ви журналистът Иван Гарелов.

Той определи като „празни думи“ обяснението, че Радев се опитва да съхрани Иван Гешев, за да бъде част от политически проект и припомни, че президентът отказа в началото да подпише указа за назначаването му.

„Много усилия се хвърлиха за съставяне на конституционно мнозинство. Шапка им свалям, но не разбрах какво точно искат да променят в Конституцията“, посочи Гарелов.

„Веднага, когато решиш, че парламентът ще назначава служебните кабинети, ще възникне проблемът – защо народът пряко избира президента? Целта им е да се ограничи властта на президента. Ако всички усилия са насочени към укрепване на властта – това е сталински модел. Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем. Не можем да съчиним какво да прави главният прокурор – да махнем длъжността. Служебните правителства също“, добави журналистът.

„Отстраняването на Гешев беше направено от хората, които го избраха. Те демонстрираха, че се подчиняват на сили и влияния, които са вън от съдебната система. Олга Керелска, която гласува против избора на Гешев и против махането му, обясни, че и в двата случая вижда външна намеса“, каза той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК