Иван Таков: Докога полицията в София ще допуска престъпления от омраза? (СНИМКИ)

Политика

Иван Таков: Докога полицията в София ще допуска престъпления от омраза? (СНИМКИ)

20751
преди 5 часа
Иван Таков: Докога полицията в София ще допуска престъпления от омраза? (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес режат глави и разчленяват тела на каменни фигури на мемориали, ако не спрем това сега, утре може да посегнат на хора от плът и кръв, предупреждава председателят на БСП - София
 
Докога полицията в София ще допуска престъпления от омраза? Това пита лидерът на столичните социалисти Иван Таков по повод поредния вандалски акт срещу Паметника-костница на Съветския воин в столичния квартал "Лозенец". Освен че е бил надраскан с черна и залят с червена боя, част от монумента е и разрушен. "Отрязана" и захвърлена встрани е главата на детето от композицията, изработена в прослава на съветските воини освободители.

препоръчано

"Прибрахме откъртената част от композицията - главата на детето - и настояваме паметникът да бъде почистен и възстановен, каза председателят на БСП - София. - Държим вандалите да бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона за това деяние. Престъпленията от омраза не са по-маловажни от купуването на гласове за изборите. Нека не забравяме, че престъпленията от омраза отнеха живота на 100 милиона души през Втората световна война. Затова държим полицията да си свърши съвестно работата по случая с осквернения паметник".

Иван Таков изрази сериозно притеснение от все по-честите прояви на фашизъм в София. "След престъпното разчленяване на Паметника на Съветската армия вандалските фашистки прояви продължават напълно безнаказано, отбеляза той. - Това е много тревожен факт, който води до мрачни времена. Ние помним жертвите през Втората световна война, помним освободителите от "кафявата чума" и няма да престанем да се борим срещу притеснителните прояви на фашизъм в наши дни. Рязането на детски глави и разчленяването на тела не може да бъде приемано равнодушно. Днес жертвите са каменни фигури на мемориали. Ако не спрем това сега, утре може да посегнат на хора от плът и кръв".


 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК