Вход
София
Времето в София 20 o C

ИВА НИКОЛОВА ГНЕВНО: Лозан Панов - адвокат на мафията и хулител на България

ИВА НИКОЛОВА ГНЕВНО: Лозан Панов - адвокат на мафията и хулител на България

на 10.05.2019
68413
25
ИВА НИКОЛОВА ГНЕВНО: Лозан Панов - адвокат на мафията и хулител на България
10.05.2019
25
68413

Лозан Панов тежко катастрофира в болезнените си политически амбиции и позорния си лобизъм в полза на уличени във финансови престъпления за милиони олигарси.

Падението му на върховен магистрат и шеф на последната съдебна инстанция в държавата напусна границите на България и се прехвърли на европейския терен.

Там, където страната ни продължава да е под наблюдение именно за дейността на правосъдната състема у нас.

След като ВСС направи публични паметните бележки от разговорите на Панов с експертите на Европейската комисия за докладите, свързани със състоянието на съъдебната ни власт, стана безпощадно ясно, че това наблюдение не бива да пада - поне докато порочни и оскандалени персони като Лозан Панов не напуснат висшите съдебни постове в държавата. Най-малкото, защото жалбите срещу България в Страсбург, заради които българският данакоплатец редовно се бърка дълбоко в джоба, не са срещу работата на прокуратурата, КОНПИ, Висшия съдебен съвет или правителството, нахокани от Лозан Панов пред европейските контрольори, а именно заради работата на съда, чиято последна инстанция ръководи точно Панов.

Публикуваните негови изявления окончателно свалиха и без това нескопосаната му маска на магистрат, под която лъсна грозното разкривено лице на обладан от болни политически амбиции човек, който от години се държи като бездарна марионетка на олигархичен мафиотски кръг, чиито лидери до един са под ударите на закона за престъпни деяния с финансови изгоди в особено големи размери и техните медии.

Иво Прокопиев, Огнян Донев и приближените им от техните присъдружи политически структури на Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и адвокатите на въпросните разследвани и подсъдими от двете известни адвокатски кантори, опитващи се да сложат чатала на цялата съдебна власт в България - канторите на Даниела Доковска и Иван Тодоров, в която Лозанов е и чест гост...

Престъпното мълчание за Румен Радев, Елена Йончева и Лозан Панов ...

Престъпното мълчание за Румен Радев, Елена Йончева и Лозан Панов ...

Ето тази схемичка се върти в протестърските и...

на 09.05.2019

Неспособността му да изпълни мократа поръчка и напълно сринатия му авторитет сред магистратската общност, за което говори и нежеланието ѝ да посещава форуми с негово участие като последния в хотел "Балкан", когато около 40 баджа на участници и около 15 на медии останаха невзети, са накарали Панов да го удари на молба пред представителите на ЕК да му разрешат да прави политически изказвания.

Думите и поведението на Лозан Панов пред европейските контрольори недвусмислено разкриват, че начело на най-върховната ни съдебна институция стои човек, който не просто не отговаря на нито едно от условията да заема поста, но е и пълно отрицание на понятието "висш магистрат".

Той се активизира не като безпристрастен съдия, а като добре платен защитник единствено в случаите, когато става дума за действия на прокуратурата, КОНПИ и съда срещу уличени в тежки икономически престъпления, каквито са хората от олигархичния мафиотски кръг Иво Прокопиев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Десислава Иванчева. Или пък, когато в полезрението им влизат хванати в крачката на злоупотребата, като Румен Овчаров и Мирослав Боршош.

И единствения колега, когото защитава, е уволнената за забавяне на мотивите по 50 дела и изнасяне на информация на сайта на СГС по делото "Белведере" Румяна Ченалова, заради което бившият френски посланик у нас заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки".

С тази си позиции Панов се разкрива пред европейските контрольори като тежко обременен със зависимости, неспособен на задължителната за съдия безпристрастност магистрат, който се държи по-скоро като адвокат на мафията.

СКАНДАЛ: Лозан Панов клевети България пред Еврокомисията - защитава само Иванчева

СКАНДАЛ: Лозан Панов клевети България пред Еврокомисията - защитава само Иванчева

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан...

на 09.05.2019

Дори в личен и битов план Лозан Панов е в остро противоречие с изискванията на закона, тъй като е уличен от данъчна ревизия за несъответствия в доходите в размер на 100 000 лева, а освен това е глобен 1000 лева заради това, че отказва да декларира имуществото си.

Тоест правозащитникът е нарушител на законите и това законово го лишава от всякакво право да правораздава. И очевидно се възползва от подхвърллените кокали да бъде лице на клеветническата кампания срещу българската съдебна система, за да оправдава собствените си деяния като "политически тормоз и терор".

Но той сам се е лишил и от морално право на това, тъй като живее в луксозно жилище, купено на безобразно ниски цени от съпругата му, която му довежда за кумове строителите на същото това жилище. А освен това на безобразно ниски цени се е сдобил с вила на брега на морето, която нарича "бунгало".

Как получава такива тлъсти бонуси един висш съдия, е токова прозрачно, че няма нужда да бъде коментирано.

Лозан Панов разкрива и пълния си нихилизъм спрямо самата българска държава и нейните институции. Той не се притеснява да се представи пред европейските контрольори като един от най-яростните хулители на България и човек, който мрази законността, наричайки дейността на най-висшия орган у нас - Народното събрание - "законодателен разврат". Това е демонстрация не само на липсата на принадлежност към държавата и нацията, чиято висша съдебна инстанция представлява, но и на елементарно човешко достойнство.

Няма грам съмнение, че човек с такива професионални и личчностни качества не просто не бива, но и не може да заема поста председател на ВКС. Няма грам съмнение, че подобна личчност никога няма да има доблестта да се оттегли от тази позиция, защото без нея той ще стане непотребен и за своите опекуни, които го употребяват именно заради нея.

Няма и грам съмнение, че ако т.н. съдебно правителство в лицето на Висшия съдебен съвет не отстрани този напълно некачествен и недостоен човек, ще стане също толкова непотребен и опорочен, колкото е и той.

А при това положение съвсем без съмнение е и необходимостта мониторингът върху България по глава "Правосъдие и вътрешни работи" да остане, поне докато отявлените нарушители на законите и хулители на законността, какъвто е Лозан Панов, не бъдат отстранени от правосъдната ни система. Защото оттук нататък  тя не се нуждае от законодателни реформи, каквито омразното на Панов българско Народно събрание многократно е правило, а от смяна на хората като Панов, които могат да бъдат, каквото си щат, но не и представители на съдебната власт в България.

Наистина - стига вече толкова!

Да си взема Черния лебед под мишница и да се разкара от очите на и без това омерзените от правосъдието ни български граждани!

И да върне парите за несвършената си работа - и като шеф на ВКС, и като адвокат на кукловодите си, понеже с просто око е видно, че не става нито за едното, нито за другото. Просто е напълно неадекватен на поста, на събитията и на времето човек.

Или, ако перифразираме максимата за успех, той е олицетворението на провала, защото е неподходящият човек на неподходящото място в неподходящото време.

Сподели:
свързани новини
ГОРЕЩА ТЕМА: Волен Сидеров поиска оставката на Лозан Панов: Да си прави партия! ГОРЕЩА ТЕМА: Волен Сидеров поиска оставката на Лозан Панов: Да си прави партия!
Висшият съдебен съвет и магистратската общност да...
на 10.05.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев трябва да подаде оставка заради секретаря си Пламен Узунов и заради аферата със СРС, свързана с жена му?
Общо гласували: 15919
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1119
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Спецсъдът остави в ареста задържаният за тероризъм Мохамед - делото се гледа при закрити врата без медии заради секретна информация (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКА)
x
ОТГОРЕ: Ето ги техниките за бърз оргазъм
x