ИВА НИКОЛОВА: Жаждата за близост с Бойко Борисов и целувките му вкарват в парламента

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИВА НИКОЛОВА: Жаждата за близост с Бойко Борисов и целувките му вкарват в парламента

671824
на 16.04.2021
ИВА НИКОЛОВА: Жаждата за близост с Бойко Борисов и целувките му вкарват в парламента
Автор:   Ива Николова

45-о Народно събраниие отвори врати с цяла парламентарна група и отделни депутати от други, които са си мечтали за Бойко Борисов, но той не ги е взел. Най-стройни редици на неощастливени докрай от премиера и лидер на ГЕРБ има в групичката около Мая Манолова "Изправи се. Мутри вън".

препоръчано

А най-популярна е жаждата за близост с Борисов на Мая Манолова. Тя на два пъти е капитализирана от напористата дама, която с днешна дата бълва огън и жупел по премиера и лидер на ГЕРБ и колегите му, удостоявайки ги с прозвището "мутри", които смята да "чегърта" и да разследва всичките им сделки.

Не такова обаче беше отношението й през 2015 г., когато дамата обикаляше стаите на парламентарните групи в старата сграда на парламента и се задържа най-дълго в тези на ГЕРБ и на патриотите. Депутатите, които ги обитаваха, някои от които много стъписани, обясниха, че Манолова иска подкрепата им, за да я изберат за омбудсман. А в стаята на ГЕРБ дори си поплакала по въпроса.

Причината бе, че тогавашната хлевоуста социалистка, както и прясната й изгоря Ангел Найденов, се бе смразила със злопаметната си лидерка Корнелия Нинова и знаеше, че дните й на депутатка и червено острие са преброени. Затова търсеше спасителен пояс при Борисов за личното си благоденствие. И го намери.

Там намери и решението на сериозния си здравен проблем, тъй като именно Борисов уреди лечението й в Германия, след като тя го потърсила за помощ.

Така освен като една от най-видните Бойковистки на 45-я парламент, Манолова ще бъде и една от най-видните "Калинки", тъй като няма висше образование, а е завършила 2-годишно обучение в Москва за партийни кадри, макар някой след това да й е позволил да изкара набързо две магистратури от УНСС по икономика и по право, които не е известно как е получила без базовото висше.

До Манолова по тръпка към Борисов се нарежда и бившата й съпартийка и днешна съратничка Татяна Дончева. Тя може би датира от конкуренцията й с него през 2005 г. за кметския пост в София, където Дончева се провали. Но само 10 години по-късно пламенно го целува на конгрес на партията си Д21 и дори го стиска за ръкава, за да не се изплъзне от милувките й.

Незабравима до ден днешен е и мечтата за Борисов на още двама души от групичката на Манолова. Това са бившата депутатка и евродепутатка на СДС Мария Капон и бившият пиар на СДС и сегашен баща на сайтовете за фалшиви новини Арман Бабикян. През 2007 г. двамата са привлечени от Борисов да подберат неговите кандидати за евродепутати за първие избори за Европарламент у нас.

След успешния за ГЕРБ край на вота, когато партията изпраща най-много - 6-ма евродепутати, в Брюксел, Бабикян (разбирай - и Капон, понеже те вече са неразделни и той се грижи за нейния имидж от времето, когато  през 2005 г., още навлизане в 40-о Народно събрание, я провъзгласи за "Мис Парламент", заради което впоследствие започнаха да я наричан "Мара Миса") отправя към Борисов неустоимото предложение да продължи да обслужва неговия имидж срещу 3 600 000 лева годишно. Борисов устоява на атрактивното предожение и го изгонва.

А иначе и Капон е в редицата на "Калинките" заедно с Манолова, защото уж е завършила университет в Мюнхен, но само за година и половина и има всякакви тапии за курсове, с които да замазва този факт.

И други видни персони в 45-я парламент, освен Манолова, Дончева, Капон и Бабикян, са имали топли отношения с Борисов и са си разменяли целувки. И това е лидерът на днешната втората по големина партия "Има такъв народ" на чалгаджията Слави Трифонов.

По принцип Трифонов обича да се отърква о всички силни на деня и да капитализира близостта си. Знайно е, че от Борисов е поискал право на строеж на изключително апетитно място в София, както и половината му партия на негово разположение. Борисов е отхвърлил и двете примамливи предложения. И съответно Слави се е скарал с него.

В същата редица, разбира се, е и друг лидер на влязла в новия парламент партия - Христо Иванов, на когото Борисов изпълни мечтата и го направи правосъден министър, при това вкаран от задния вход в правителството чрез тогавашната шефка на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова. И то без никакъв стаж и с отнети адвокатски права. Той пък си прие закон за избор на ВСС и прокуратурата, който бе спазен, и накрая излезе да протестира срещу него - тоест срещу себе си. 

Това са най-популярните персони от 45-я парламент, търкали килимчето пред лидера на ГЕРБ и премиер на България в течение на 3 мандата и поднасяли бузи, устни и кой каквото си има за целувки на Борисов, когото през последните месеци наричаха "мутра" заедно с всичките му колеги.

Няма нищо учудващо в това някой да се разочарова от някого. Ако не беше така, нямаше да има раздели и разводи.

Проблемът е само когато това не е продиктувано от принципи и идеали, особено в политиката, а от банално интересчийство и извличане на лични облаги. Какъвто е случаят с изброените по-горе.

Нали, Манолова?

Също както завършва старият градски шлагер "Целувката на Ана":

Баща ми, майка ми крещят,

какво от мен ще стане.

По дяволите да вървят

и аз при мойта Ана!

Заради целувките на Бойко Борисов тия хора видимо са пратили всичко по дяволите и се видя какво стана от тях. Но, уви, тяхната "Ана" не им клекна, та затова сега ще гледаме сеира на непожеланите ибрикчии в ситуацията "започнати и недовършени". Впрочем, и той, недоцелувалият ги.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това