ИВА НИКОЛОВА: За шизофренията на мангъровците и маниакалните фейсбук безделници, която убива наред като COVID-19

Политика

ИВА НИКОЛОВА: За шизофренията на мангъровците и маниакалните фейсбук безделници, която убива наред като COVID-19

57209
на 24.11.2020
ИВА НИКОЛОВА: За шизофренията на мангъровците и маниакалните фейсбук безделници, която убива наред като COVID-19
Автор:   Ива Николова

Всичко около тоя коронавирус е разбираемо - и лутането на учените, и разпространението на заразата, и изнемогата на медиците, и ту засилваните, ту охлабвани мерки на правителството и здравните власти.

препоръчано

Само едно не е ясно - защо се отнасяме към коронавируса като към Господ и спорим дали го има или го няма. Защо всичкото Мангър у нас и всичкото социопат в онази клоака за маниаклни безделници Фейсбук смятат, че ще се превърнат в прочутите атеисти Дидро, Шели, Фройд, че дори и в Маркс, ако оспорват опасността от заразата и дори съществуването на COVID-19?

Няма да се превърнат, защото нямат и грам от техния интелект и талант. Още повече, че те са спорили за съществуването на Бога, който никой не е виждал. И само разни шарлатани твърдят, че са имали среща с него и то насън. Наяве още никой не се е върнал ОТТАМ да разкаже има ли го, няма ли го.

Докато над 40 милиона души по света вече се срещнаха с коронавируса. Не насън, а наяве. Тоест, заразиха се. Милиони не преживяха срещата. Умряха. И в маломерна България положението не е по-розово- над 2000 души направо се сблъскаха челно с него и не оцеляха. А които се върнаха от тази злокобна среща, разказват ужасии.

Някои обаче продължават да гледат на него не като на вирус и зараза, а като на Господ и бръщолевят врели-некипели за това дали го има или го няма. Според проучвания близо 40% от българите още не вярвали...

Същите ония, които не само за коронавируса, но и по държавните и политическите въпроси се смятат за компетентни, в началото на извънредното положение ругаеха затварянето на държавата като предпазна мярка. Сега, при втория пристъп на заразата, ругаят, че не затварят държавата като в извънредното положение.

Добре де, ама те твърдяха, че и коронавирус няма и че затварянето на държавата е политически акт на лошата власт, която иска да държи гражданите в подчинение и със запушена уста. Тогава сега защо искат властта да затвори държавата и да държи гражданите в подчинение със запушена уста. Нали твърдяха, че коронавируса няма.

Кой ги превърна от атеисти във вярващи?! Или проблемът не е дали има коронавирус или няма, а целта е винаги и по всички поводи да доказват, че властта е лоша и тероризира "будните" граждани, сиреч тях, понеже те се смятат за такива. Та затова, в зависимост от действията на властта, са ту атеисти, ту вярващи спрямо инфекцията.

Точно затова все по-натрапчива става друга една очевидност. Всички, които отричат съществуването на коронавируса и мерките на властта за борба с него, отричат и властта - сиреч, имат се за свободолюбиви и прогресивни. Та затова, когато властта затваря държавата заради коронавируса, тя е авторитарна и мракобесна. А когато не я затваря по същата причини, пак е авторитарна и мракобесна.

Тоест, в първия случай не вярват, че има коронавирус. В другия случай обаче вярват. Това може да се нарече и дуализъм, само че звучи много философски. Чиста шизофрения си е това. Болестно състояние и без коронавирус.

Макар на коронавируса изобщо да не му пука какви придружаващи заболявания има някой - лови наред. С и без тях. Независимо дали го имат за Господ и спорят за него дали съществува или не съществува. Или го смятат за вирус и внимават поне да не му се натрисат челно.

Най-престъпно обаче е, че въпросните дуалисти се опитват да заразят с шизофренията си цялата нация. Само нашата нация, защото мащабът им и до Драгоман даже не стига. За техния мащаб дори площадът пред президентството се оказа твърде необятен.

Виж, коронавирусът показа не само мащаб, но и размах. Впрочем не без изключителното съдействие на ей-такива шизофренни индивиди.

Затова отправяме горещ апел към всички шизофренно ориентирани спрямо коронавируса индивиди да запретнат ръкави, да покажат същинската си мисъл и грижа за държавата и гражданите и да влязат право в инфекциозните и корона отделенията на болниците. И без това сума медици се заразиха и доста измряха от COVID-19. Лекари няма, а болни има. Трябва помощ. Хем нагледно ще докажат дали има коронавирус или няма и дали хората трябва да вярват в него или да не вярват.

Или точно в този момент дуалистите тутакси започват да вярват в коронавируса и да се пазят от него като от чума. Впрочем, те и към Господа се отнасят така - денем и през ум не им минава да влязат в църква. Грам страх от Бога нямат, когато вандалстват, поругават сгради и нападат хора. Нощем обаче, когато църквите са затворени, се бият с полицията, за да идат да се "помолят". А когато налитат на полицаите, до един носят маски. Иначе гнусливо ги свалят и ги горят на улицата.

Хайде стига с това отвратително лицемерие, с тази подла лъжа, с това братоубийство. Коронавирусът нито е Господ, нито е идеология, нито е амбиции за власт. Вирус е. Заразява. Както сочат последните данни в Би Ти Ви - и невярващи Мангърчета и техните последователи, и преданни Радевисти и техните обични. Независимо дали вярват или не вярват в съществуването му и независимо от политическите и кариеристичните плетки, които си плетат с него.

Затова е крайно време в Наказателния кодекс да влезе член срещу разпространителите и на тази зараза. Защото всички тия дуалистични шизофреници не са нищо друго, освен умишлени и злонамерени разпространители на заразата COVID-19, които манипулират, лъжат и подвеждат хората. И за такива трябва да има най-строго наказание.

Защото освен да заразява, коронавирусът убива. Без право на помилване, както за убиеца Джок Полфрийман. Защото тия са масови убийци.

   

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 297
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това