Вход
София
Времето в София 12 o C

Ива Николова изригна: Мутирали колектори-рекетьори от "С. Г. Груп" и "Финанс про колект" упражняват нечуван терор и ме заплашват! Кой в службите за сигурност им опъва чадър?

Ива Николова изригна: Мутирали колектори-рекетьори от "С. Г. Груп" и "Финанс про колект" упражняват нечуван терор и ме заплашват! Кой в службите за сигурност им опъва чадър?

на 20.01.2020
130257
6
Ива Николова изригна: Мутирали колектори-рекетьори от "С. Г. Груп" и "Финанс про колект" упражняват нечуван терор и ме заплашват! Кой в службите за сигурност им опъва чадър?

Мутрите се завърнаха като колекторски фирми.

Това изречение можете да прочетете от хилядите протести на потърпевши граждани от терора на т.н. колекторски фирми и особено от една - "Финанс про колект", която преди известно време се е подвизавала под името С.Г. Груп. Във втория случай с офис във Варна на адрес бул. "Сливница" 201 МОЛ Варна, тяло Б, ет. 4.

Психически тормоз! Семейство проплака от колекторска фирма

Психически тормоз! Семейство проплака от колекторска фирма

Семейство от София се оплаква от психически тормоз от...

на 19.08.2017

А в първия - вече в София на адрес бул. "България" 81Б ет. 1. Собственичка на фирмите е някоя си Султанка Цампарова.

От 16 януари и аз, пишещата тези гневни редове, съм жертва на въпросните телефонни (и не само) терористи. Заради някакъв мой не знам си какъв дълг за някакво си устройство към бившия мобилeн оператор "МТел".

С тях съм скъсала още 2011 г. и съм на друг оператор, но колекторите рекетьори сега твърдят, че съм им дължала нещо от 2016 г.?!

Тоест, аз вече 5 години не съм имала отношения с този мобилен оператор и не съм си купувала никакви устройства от него, включително и когато му бях клиентка. Но те се пробват - ако мине номерът.

Колекторска фирма превърна в ад живота на Атанас

Колекторска фирма превърна в ад живота на Атанас

Колекторска фирма превърна в ад живота на млад бургазлия....

на 05.10.2017

За информация на т.н. "колектори" добавям, че дори и това да се бе случило, давностният срок е 3 г., което означава, че той е изтекъл през 2019 г. Но тъй като така или иначе нищо не съм си купувала от мобилния оператор, с който съм прекратила отношения, най-вероятно става дума за злоупотреба с лични данни, от което трябва да се заинтересува прокуратурата.

Преди време въпросната фирма стана известна именно с това - че онлайн с чужди номера на лични карти и ЕГН-та са пазарувани скъпи апарати от името на нищо неподозиращи хора, които изненадващо се оказват длъжници.

Обект на прокурорския интерес представлява и цялото общуване, което т. н. колекторска фирма "Финанс про колект" имаше с мен на 16 и 17 януари 2020 г.

И в двата дни позвъняванията започваха в 9.00 часа и продължаваха до 17.30 ч. - вероятно това е работното време на т. н. "колектори". Първият ден тези обаждания бяха 35 на брой, а вторият - 42. Днес - 20 януари, започнах да получавам обаждания от нефиксирани телефони също в 9.00.

Звънят от различни телефонни номера, 77 от които съм блокирала за входящи обаждания на моя апарат, но те вероятно имат много повече...

Изключително интересно за прокуратурата е и съдържанието на разговорите, които въпросните "колектори" провеждат. Обажда се "дълбок" мъжки глас, който се опитва да  се държи любезно, но губи тази способност веднага, щом се натъкне на по-подробни въпроси или на отпор от страна на човека, когото тероризира.

Целта му е да води колкото се може по-дълъг разговор, в който да не ти позволява да отговаряш или да питаш и да ти обяснява някакви абсолютни абракадабри, с които буквално те баламосва, за да те принуди да го слушаш.

Непрекъснато настоява, че трябва веднага да се издължите на съответната фирма и иска да посочите деня и часа, в който ще го направите. Ако престанете да вдигате, извърта следния номер - секунда след като прекъсне обаждането от един номер, ви набира от друг, за да си мислите, че вече не е той, а някой друг и да се обадите.

Ако сте упорити в отпора си, каквато бях аз, при това в доста остра и груба форма, "колекторът" започва да ви кани в офиса си по неизвестни причини. Какво възнамерява да прави с мен там, не ми стана ясно. Но категорично отказва да водим тези разговори в съда.

На всички мои реплики: "С вас ще се видим в съда", той отговаряше с "О, не, госпожо...", след което следваше порой от думи без никакво съдържание, освен внушението и натиска, че няма отърване от тях, докато не внеса сумата, която смятат, че дължа.

От множеството публикации в интернет става ясно, че тази колекторска фирма си има и частен съд. Какво е това "животно", нямам представа, но дълбоко се съмнявам, че то съответства на българското законодателство и конституцията на страната.

Между другото, тук е мястото да спомена, че истински ужас в тях предизвика заявлението ми, че нашите разговори се записват. Последва доста левашки разпит какво смятам да правя с тези записи. Отговорих, че смятам да ги публикувам, та хората и съответните органи да са наясно с кого си имат работа и как протича рекета на т. н. "колектори". Подобна нездрава треска в тях предизвика и репликата ми за давностния срок на което и да било задължение.

Особен интерес за компетентните органи обаче представлява един друг факт. На 16 януари в един момент моя телефон вдигна синът ми и се представи за мой адвокат, като съобщи реално име и реална адвокатска кантора. Поканиха и него в офиса си, а той им обеща да отиде, за да разбере за какво става дума.

Само минута по-късно същите тия "колектори" се обадиха вече на неговия телефон, за да му кажат, че не е никакъв адвокат, а моят син. След което се обадиха отново на мен, за да ме назидават, че трябва да кажа на "синчето" да не се прави на адвокат. Продължиха с някакви други дрънканици, но професията ми ме е научила, че когато някой те тероризира по телефона, пък и не само тям, просто говориш "върху" него и не му позволяваш да ти каже нищо.

Тъй или иначе случаят е много пикантен и заслужава специалното внимание на прокуратурата, тъй като поставя следните въпроси: откъде и как са разбрали, че това е моят син, при положение че той разговаряше с тях от моя телефон? Откъде и как за 1 минута се сдобиха с неговия телефон и знаят, че той ми е син?

До какви лични данни от системите за сигурност на страната имат достъп тези хора и по каква линия? Кой всъщност е техния чадър, гръб, шапка и изобщо онзи служител на въпросните служби, благодарение на който вършат всичко това? Както и какво е наложило преименуването на "С.Г. Груп" във "Финанс про колект"?

Всичко това е прелюбопитно и трябва да стане известно на гражданите, които тероризират.

Докато пиша всичко това, телефонът не спира да звъни от същите всевъзможни номера, които явно не съм блокирала все още.

Надявам се, че прокуратурата, МВР, ДАНС, Комисията за защита на потребителите, А1 и 3-то РПУ в столицата ще възприемат тази публикация като сигнал до тях за разследване на въпросната "колекторска" фирма, независимо от това, че подавам и конкретни сигнали до съответните служби.

Причината е, че съм не само тероризирана, но се и чувствам застрашена, тъй като т.н. "колекторска фирма" притежава всичките ми лични данни - от телефонния ми номер, през ЕГН до адреса ми, както очевидно и на моя син. Дори ми е трудно да си представя каква злоупотреба са в състояние да извършат такива хора.

В обратен случай ще останем с твърдото убеждение, че закрилниците на тези телефонни терористи се подвизават точно в тях. А това вече е обект на още по-сериозно вътрешно разследване в съответните служби. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 2828
архив

Тъщата идва на гости и казва на дъщеря си: - Тоя твоя един път не се усмихна, като ме види! - Ми знаеш го, бе мамо, той малко слабоумен, като си тръгваш, тогава се сеща...

няма нови новини
Днес: 178
hot
най-четени новини в момента
сега
3739
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и Мицотакис с първи думи след Съвета за сътрудничество (НА ЖИВО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Пазете се от лоши мисли, днес е ден за молитва
x