ИВА НИКОЛОВА: Интимното фиаско на Корнелия Нинова и Румен Радев

ЧАС ПИК

ИВА НИКОЛОВА: Интимното фиаско на Корнелия Нинова и Румен Радев

242626
на 14.01.2021
ИВА НИКОЛОВА: Интимното фиаско на Корнелия Нинова и Румен Радев
Автор:   Ива Николова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова претърпя пълно фиаско на срещата си с обитателя на президентството Румен Радев и съпартийката си и вицепрезидент Илияна Йотова в рамките на измислените му консултации за датата на парламентарните избори, която той вече на два пъти определи като 28 март, а сега се опитва да отложи под предлог, че властите не са готови да ги организират и проведат в ситуацията на коронакриза.

препоръчано

Самият факт, че тя глътна наританото си достойнство и се появи при Радев, след като в края на миналата година той мощно и публично я ошамари, е ясен знак, че Нинова е изплашена не само за представянето си на предстоящия вот за Народно събрание, но и за собственото си бъдеще в столетницата след него. И ясната декларация за това направи не Радев, а именно Йотова с репликата си: "Аз не съм от хората, които забравят откъде са тръгнали. И нямам намерение да се отказвам от тази си принадлежност".

Дори и Радев не е нанасял толкова звучен шамар на Нинова. Нито когато изгони шефа на кабинета си Калоян Методиев, след като той гостува на купона й с приближени, работили за презибирането й начело на БСП. Нито когато тя изхвърли Георги Гергов от столетницата, след като той я нахока, че собствената й телевизия оплюва издигнатия и избран от социалистите президент след избухналата война между Радев и Нинова. И след гощавката по случай сватбата на сина на Йотова, на която Радев и Гергов седяха на една маса, а Нинова изобщо я нямаше.

И ако думите на Радев: "Навсякъде, където ходим, имаме радушно посрещане и открит диалог и комуникация с всички български социалисти", могат да се тълкуват и като репликата на неговия предшественик пред конгреса на СДС Петър Стоянов: "Аз съм седесар", репликата на Йотова беше гръмка плесница по цялата биография на Нинова.

"Аз не съм от хората, които забравят откъде са тръгнали", каза твърдо и назидателно вицепрезидентката от БСП. Не "аз не съм човек, който забравя...", не "аз не съм забравила...", а "не съм от хората, които забравят". А допълнението, че няма намерение да се отказва от принадлежността си, всъщност означаваше: "За разлика от теб, Нинова". Защото сегашната лидерка на БСП никога не би могла да изрече такава фраза, независимо, че е преизбрана за председателка на столетницата уж от цялата партия и независимо колко безогледно може да лъже.

В политиката Нинова е тръгнала от СДС и то не от светлата й страница на първа демократична организация, пишеща най-новата история на България, а от мрачната - порочната приватизация, довела до ограбването на огромни държавни активи и хиляди българи. Съсипаното под нейното задкулисно назначение по втория начин най-голямо външнотърговско дружество прези 1989 г. "Техноимпекс" не е просто работно място на Нинова, а дамга за всичко, което днес изрича и върши под маската на социалистка. То никога няма да звучи и да изглежда нито искрено, нито убедително, защото винаги ще предизвиква контрааргумента: "Знаем какво направи в предишната си битност".

И Йотова й го хвърли в прав текст в очите. Не случайно след тези думи Нинова рязко смени темата.

А условието, което постави на Радев, за да започне разговорите си със собствения си продукт в президентството - да отрече, че двамата са във война, всъщност показа в какъв фатален капан се вкара сама с издигането, налагането и избирането на тази съвършено непозната и за нея, и за БСП, и за хората личност с тежки личностни обременености. Която в течение на 4 години е източник единствено на скандали и обществено напрежение. И в крайна сметка всички негативи, с които обрасна като забравено парче сирене -  с мухъл, се трупат не само на гърба на партията й, но и на нейния.

Затова Нинова се появи в президентството с една-единствена цел - да даде знак на своите избиратели, които сама превърна в слепи обожатели на Радев, че между тях цари мир и любов. Публично "да заровят томахавката", размахана в края на 2020-а, както изтълкуваха много наблюдатели репликата й към Радев "ние не воюваме с президента и президентската институция"

А неговата в отговор, че навсякъде - забележете, двамата с Йотова, макар това рядко да сме го виждали, освен на официални събития - е радушно посрещан и си говори с всички социалисти, също не беше изтърсен току-така. Просто Радев й натърти, че хората на Нинова си го харесват. И всички по-нататъшни опити да се разправи с неговите привърженици след Гергов ще се стоварят като бумеранг върху нея. А нежеланието й да го издигне за втори мандат ще я отвее още на парламентарните избори.

Нищо че до този момент й носи само негативи и, ако БСП не може да отлепи от втората си позиция, въпреки всички маймунджилъци в парламента и по улиците, голяма заслуга за това има и самият той.

Дали пък точно това не е целта му и причината да се тръшка за гласуване по пощата, защото, ако го въведат, нищо чудно БСП да стане трета и четвърта политическа сила в следващия парламент. Все пак Радев може да е издигнат от Нинова, но най-топлите му връзки не са с нея, а с подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и проваления правосъден министър Христо Иванов. Техен е интересът от гласуване по пощата. Но и на ДПС. А за къде е Радев без ДПС, колкото и да му се ще да го нахързули на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Нинова да си ги решава тези дилеми. Прави са хората, като казват, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Нинова сама си "направи" Радев. Вярно, причини го и на всички ни и си плаща за това с мизерното си присъствие в политическия живот. Но шамарите, които отнесе в президентството и от Радев, и от Йотова, направо я събориха на колене. И е трудно да се твърди, че след такъв унизителен бой има изправяне. А как се ходи на избори с толкова опозорен лидер, да му мислят в БСП.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това