ИВА НИКОЛОВА: Как Румен Радев сам се издаде за порочните си задкулисни игри във войната с Борисов и държавата

Политика

ИВА НИКОЛОВА: Как Румен Радев сам се издаде за порочните си задкулисни игри във войната с Борисов и държавата

203695
на 25.09.2020
ИВА НИКОЛОВА: Как Румен Радев сам се издаде за порочните си задкулисни игри във войната с Борисов и държавата
Автор:   Ива Николова

Последвайте ни в Google News Showcase

След брътвежите на обитателя на президентството Румен Радев пред американски посланик Херо Мустафа за двамата изгонени за шпионаж руски дипломати съмненията за ролята и мястото на издигнатия от БСП държавен глава с благословията на генерала от КБГ Леонид Решетников, все повече се стопяват.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Не къде да е, а именно на натовското учение на базата "Граф Игнатиево", този титан на мисълта, словото и дипломацията изтърси: "„Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет. И тук не може да има никакъв компромис. И аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива“.

След което ни в клин, ни в ръкав съпостави изгонването на руските дипломати за шпионаж с публикацията в "Шпигел". "Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което уронва националната ни сигурност", обяви видимо напрегнат обитателят на "Дондуков" 2.

И се самоуби.

Защото да сравняваш официалният акт на българската държава с публикация в някакво издание, пък било то и западно, и то пред американския последник, е крайна форма на неадекватност на един президент, но и крайна форма на неразбиране на неговите правомощия и пълномощия на поста, който заема. Тъй като една от тези негови парадни функции е именно външната политика и дипломатическите отношения. Дори оставяме настрана факта, че той малоумно и обидно за цялата нация стъпка авторитета и преките интереси на държавата си пред дипломат от най-висок ранг, и то на партньорските САЩ.

Обаче, ако върнем лентата назад, нещата си идват на мястото и става кристално ясно, че няма нищо по-логично от това поведение и тези изявления на Румен Радев.

Ето я и ретроспекцията.

Кога Румен Радев слезе пред президентството с вдигнат юмрук и се глави за формален лидер на уличните метежи и опита за преврат? На другия ден след като прокуратурата влезе в президентството през юли 2020 г. и обвини за шпионаж съветника му по сигуност и отбрана Илия Милушев, който бе отведен на разпит във военна прокуратура. А малко по-късно стана ясно, че в кабинета му са открити документи, засягащи националната сигурност, които са били предавани на други лица в тайна квартира в София. Оттогава тече разследване.

По-късно в публичното пространство плъзна и информация, че разследването е свързано с изнасянето на данни за модернизирането на българската армия с изтребителите F-16. Досега разследващите нито са отрекли, нито са потвърдили този факт.

И по-назад.

Къде отиде на посещение Румен Радев в разгара на извънредното положение, заради което тъй и не свика нито КСНС, нито направи какъвто и да било опит да подпомогне овладяването на ситуацията? В частния оръжеен завод "Емко" на обвързания с избягалия банкер Цветан Василев, фалирал КТБ, Емилиян Гебрев.

Според данни на ДАНС двамата руски дипломати са събирали нерегламентирана информация за сделката за новите бойни самолети F-16, както и за намерението на страната ни да закупи бойни дронове. Припомнят се и зачестилите инциденти в българските военни заводи. А прокуратурата обяви, че е събирана информация, която е държавна тайна с цел да бъде издадена на чужда държава или чужда организация. Затова те са контактували с български граждани, които са имали достъп до информация, свързана с военно-промишления комплекс на страната.

И по-назад.

Кога Румен Радев влезе в открита война с правителството и обяви, че сваля доверието си от него, но по време на дългата си реч изглеждаше доста смачкан и дори стоеше с чупка в кръста? В деня, в който главният прокурор Иван Гешев поиска тълкувание от Конституционния съд за параметрите на имунитета му и начините и времето, по които може да бъде разследван.

Трябва ли да върнем събитията още по-назад и да припомним как Радев се опита да бламира избора на Иван Гешев за главен прокурор?

Трябва ли да поясняваме, че като президент Радев има достъп до секретна информация, за което говорят и действията на разследвания Милушев, и действията на разследвания Пламен Бобоков, чиито протежета Радев е назначавал за посланици?

А сега нека насложим историята с компроматите срещу Бойко Борисов и истеричното настояване на Румен Радев премиерът да коментира медийна публикация с неустановена истинност. Те се появиха само 10 дни след ареста на Милушев. Точно месец по-късно се появи и видео от най-интимните помещения на обитаваната от Борисов къща в Бояна.

Същият ден Борисов предупреди Радев, че знае кой му крои шапката в тези материали в медиите и обяви, че президента му пуска дронове да го снимат на терасата му в Бояна. Радев го разбра и озверя още повече в атаките си под лозунга "Мутри вън" и "Оставка".

Междувременно зорки очи видяха на записа женска фигура, която се отразява в огледалото. Бяха направени и 3 опита за т.н. Велико народно въстание - кой от кой по-водевилни, а второто дори с обедна почивка от няколко часа.

Първоначалният шок на Борисов отмина, първоначалните трусове в редиците му се успокоиха и той остави истерията на Радев да се развива на собствен ход до пълните му самопризнания, като само от време на време хвърляше съчки в самоунищожителния огън на пълната му яснота какви ги е вършил.

Вчера обаче Борисов хвърли цял наръч с конкретизирането на лицето, което го е "сготвило", както се изрази той - "прекрасна дама", изпратена от кръга на Радев да реализира дълго подготвена операция. Направи го в деня, в който българската държава официално изгони двама руски дипломати, заловени в шпионаж на военно-промишления ни комплекс.

А Радев се захвана с откровени доноси срещу държавата ни пред американския посланик, позовавайки се на публикация на една медия. Между другото, доста сериозно опровергана от българските фактори, отговорни за връщането на Бююк в Турция. Както стана ясно е извършено от неслучайни хора - Румяна Бъчварова и доверения й соросоид Филип Гунев. 

Видно е, че нервите на Радев вече не издържат. Не само от нескопосаното му говорене и издайническо поведение. Вече е ясно и защо Борисов тупка топката с обясненията за компроматите. И ги пуска на час по лъжичка.

Защото Радев е в капана на своите зависимости, но досега това беше известно само на тесен кръг хора, които се занимават с националната сигурност на държавата ни. Тяхното кълбо бавно и полека вече се разплита, а фактите не са предполагаеми, а конкретни и поименни, каквото е изгонването на двамата руски дипломати за шпионаж на военно-промишления ни комплекс.

И Радев все по-видимо губи самообладание, като се хваща в капаните, които сам е заложил на Борисов и се издава, че ги е заложил именно той. Както стана с появилото се чекмедже с евро, чиято единствена цел и задача бе да засенчи факта с ареста на съветника на Радев Илия Милушев за шпионаж. Отговорът на въпроса кой е произвеждал всички тези снимки и записи само ще доизбистри картината и ще подреди последните липсващи парченца от този антинационален пъзел, който се реди вече 8 месеца - от 4 февруари до ден днешен.

Износена докрай и пълноценна, истината най-вероятно ще се роди на 9-я месец.

Точно затова, ако Радев е "изпържил" Борисов, както се изрази той, сега Борисов пържи Радев на бавен огън. А той губи контрол, защото знае какво е вършил и какво ще разкрие все по-спаруженото му и напълно изгоряло лустро.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК