Вход
София
Времето в София 8 o C

ИВА НИКОЛОВА: Мангъров - най-привилегированият лекар в света

ИВА НИКОЛОВА: Мангъров - най-привилегированият лекар в света

на 16.11.2020
150065
0
ИВА НИКОЛОВА: Мангъров - най-привилегированият лекар в света
16.11.2020
0
150065

И каква стана тя?! Най-привилегированият лекар в държавата, а може би и в целия свят, се оказа наш Атанас Мангъров. Странни метаморфози бележат неговия стръмен, доскоро безвестен, но напоследък изключително шумен професионален път.

Преди обяд е шеф на COVID-отделение в Инфекциозна болница и бори коронавируса срещу държавна заплата, та и премия за първа линия получава, а след обяд е партиец и ходи по събранията на АБВ и Румен Петков в провинцията да плюе мерките срещу пандемията.

Така излиза от изявлението на шефката на здравното заведения проф. Таня Червенякова, която обясни, че при тях той е на 4-часов работен ден. Сиреч, Мангъров се бори с вируса 4 часа, за разлика от всички останали медици, които месеци наред дори не се прибират вкъщи, берат душа от дежурство в дежурство без сън и почивка, грижат се по един-двама за десетки болни в тежко състояние, заразяват се и дори умират. Сетне вече е партийно лице.

Паралелно Мангъров цял ден пък е, от една страна, учен, а от друга - бизнесмен. Защото е шеф на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина в Медицинския университет в София, където е на трудов договор. Обаче оттам са го махнали, ама още не съвсем, та затова получава още една заплата.

И в същото време притежава частна лаборатория за медицински изследвания – „Лаборатория - Медицински решения”. Което обяснява нечовешката му страст към напълно безполезните т.н. "бързи тестове" в началото на извънредното положение.

Междувременно сколасва да бъде и рекламно лице на не знам си какво, но при всички случаи не на маски и други защитни средства от заразата, с които води титанична публична война. По-добре е да си рекламира добавки за имунитет за цели 16,80 лв.

С тия негови "професионални" совалки излиза, че май го прави, за да има повече заразени и болни, та Мангъров да си осигури още една-две доходоносни длъжности и функции.

Цялата тази разнопосочна активност на Мангъров и особено медийното му нашествие явно са породени от болезненото му желание да има колкото се може повече поприща, а оттам - и повече кинти. Но как би могъл да постигне това, ако пее в общия хор на специалистите за драконовските мерки срещу инфекцията. Ами никак. Затова си е избрал хитрата стратегия да ги отрича и дори попържа - и специалистите, и мерките.

Понеже такава стратегия пред нашите политици е много успешна. И назначение за шеф на COVID-отделението в Инфекциозна болница получи. На никой и през ум не му минава, че това е станало по предложение на здравния министър Костадин Ангелов. Особено като се има предвид как и Ангелов, и останалите му колеги се сдрапаха с Мангъров още на първото заседание при премиера.

И сетне върлият враг на правителството и мерките на здравните власти срещу коронавируса Румен Петков го гушва в обятията си и хуква из цялата държава по партийни тлаки и седенки да пръска словото Мангърово. А после се кордисва на седмичните брифинги на здравния министър и други представители на Националния щаб един господ знае в какво качество и с каква мисия. Още повече, че самите журналисти не проявяват ама никакъв интерес към него.

Луд ли е Мангъров, за да обитава всички тия крещящо противоположни битности. Ами - луд! Изобщо не е луд, а по най-елементарния бакалски начин си е направил простата сметчица как и колко да изцица в мътната вода на коронакризата. С най-простичките инструменти на пиара - саморекламата чрез абсурди, каквито са тезите му за справянето с пандемията. Всъщност, какви са му тезите? Като в ония реклами, които нарочно нарушават правилата за рекламиране на продукти, за да ги спрат и така да привлекат всеобщото внимание към продукта.

Явно Мангъров гледа на себе си като на не много пазарен продукт, който няма друг начин да се рекламира, освен да нарушава правилата. Каквито ги има - такива. Има мерки срещу коронавируса - лошо. Няма мерки - пак лошо.

И така цица ли цица все повече и повече. Понеже не е луд този, който изяжда два зелника, а който му ги дава. Колко ли зелника има още правителството, за да охранва този местен "титан на мисълта, бащата на българската демокрация и особа, приближена на императора“, който се родее единствено с образа на Илф и Петров - подлият и безскрупулен мним идиот Киса Воробянинов?

Един Бойко Борисов знае.

  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22726
архив

Питат Радио Ереван: - Как може да се преживее кризата? - С помощта на правилно подбрани антидепресанти. - По-точно? - Пари, имоти, злато, диаманти.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x