ИВА НИКОЛОВА: Мащабният заден план на Татяна Дончева

ЧАС ПИК

ИВА НИКОЛОВА: Мащабният заден план на Татяна Дончева

386209
на 08.09.2021
ИВА НИКОЛОВА: Мащабният заден план на Татяна Дончева
Автор:   Ива Николова

Скандалът с покупко-продажбата, към която хлевоустата Татяна Дончева се опитала да тласне депутата на Слави Трифонов от ИТН Радостин Василев, е просто едно съвсем логично продължение на нейното политическо поведение от поправката "Ванко 1" насам. Но нашенецът е толкова късопаметен човек, че Татяна Дончева може да му пробутва номерата си, види се, още години наред. Без дори някой да си направи труда да й зададе въпросите, които висят без отговор в публичното пространство поне от десетилетие. Камо ли да дочака отговор от нея.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

А пък въпросите са простички и се отнасят само за факти и събития, свързани с Татяна Дончева. На преден план. Обаче засягат задния. Не мащабния заден план на самата Дончева. А на онези, които стоят зад нея. Тъй че тя няма как да не ги знае. Колкото и да се прави, че такива неща не са се случвали, те са се случвали.

Първо. Какво накара бившата прокурорка и поборничка за социални правдини в качеството й на депутат от БСП да прокара и подкрепи поправката, намаляваща наказанията за сводничество, известна днес като "Ванко 1", довела до предсрочното пускане от затвора на осъдения на 12 години зад решетките за същото рапър Иван Главчев?

Второ. Какво накара "острието на БСП" в парламента, както наричаха Дончева, докато беше червена депутатка, да напусне столетницата, чиито член бе станала доброволно, след изборите за Европарламент през 2013 г., когато начело на столетницата беше Сергей Станишев, и за какво не се разбра с него?

Трето. Какво се случи именно между 2013 г., когато самата Дончева се смяташе за най-върлия враг на забегналия днес банкер и шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев, както и на тогавашния негов изключително близък "като син" депутат от ДПС Делян Пеевски, и 2016-2017 г., та Дончева сетне да се превърне във върл защитник на въпросния Цветан Василев и дори в адвокат на Гриша Ганчев, който се бе настанил в кабинета му по негово нареждане, след като забегна от България?

Четвърто. Какво сдобри Татяна Дончева с най-отявлената й врагиня и нейна колежка в парламента от БСП Мая Манолова, към която тя не криеше презрението си и отрицателното си мнение за нейните професионални и политически качества, докато бяха в една парламентарна група, до степен в момента двете да са коалиционни партньорки в новопокръстената ИБНИ и едната да толерира другата? И да излизат с едни и същи врътки пред ИТН - Манолова да ги навива да излъжат Христо Иванов, че ще му дадат нещо, а пък сетне да не го направят. А Дончева да се навърта около тях да и им пише листчета с имена на техни депутати и "500к"?

Пето. Какво накара Татяна Дончева да стане адвокат на бившия газов барон на България Сашо Дончев и дали това е само съвпадението на фамилиите им или съвпадението на политическите им омрази?

Шесто. Какво вдъхнови Татяна Дончева да покани тогавашния премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на партията й "Движение 21" през 2015 г. и без малко да му скъса ръкава на сакото, докато го целува пред всички, а след това да го нарича "бита карта" и какво ли още не?

Седмо. С какво Татяна Дончева преглътна грубата обида на Румен Петков по неин адрес", че "тишината в спалнята ражда чудовища" и я накара да подпише коалиция с него и да се явяват заедно на избори през 2017 г?

Осмо. С какви цели и задачи сега Дончева е наобикаляла депутатите на Трифонов и какво си е говорила с тях?

За това какво означава "500к", което Дончева писала на листче пред депутата от ИТН Радостин Василев няма да питаме. Самият Слави Трифонов много добре знае, защото именно той е изпълнявал парчето на куковците "Танго на БСП(к)", където "к" си беше съвсем ясно понятие за политическо поведение тип "Дончева". За Мая Манолова дори и дума не отваряме, че иначе понятието ще стане много обширно по смисъл.

Всъщност, има ли нужда от отговорите на Дончева на тези въпроси? Или самото подреждане на фактите е достатъчно красноречиво, за да съдържа и отговорите. Може би само някои пикантни подробности ни се изплъзват, някои потайни посещения в нечии офиси и някакви написани на листчета или пък в договори количества "К", но посоката на политическото й поведение е ясна.

Колкото и Татяна Дончева да мрази ДПС, нейният принцип е очевиден - интересът клати феса.

Затова е прав Слави, когато казва: "Убеден съм, че промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева, които искат да подменят вашия законен, демократичен вот на всяка цена в името на нечий чужд интерес, бъдат отстранени от политическия живот".

Но не е прав да твърди: ""Историята с Дончева за пореден път показва колко мръсна работа е политиката у нас". 

Не, политиката не е мръсна работа. Но има много мръсни хора, които искат да я оцапат.

А затова има само един лек - памет, дами и господа избиратели. Памет! Защото за паметта няма давност. Дори само под формата на въпроси. И те са достатъчно да си наясно, че човекът срещу нас не е ясен.

Трябват ли ни такива в политиката?!

Май и този въпрос е реторичен като онези, на които "тъй наречените "медии", които не намират никакъв проблем в действията на Дончева" според Трифонов удобно избягват да й задават, а тя фанфаронски се прави, че не съществуват.

За един адвокат може и да не съществуват. Но за един политик са най-съществените. Май че и Дончева мислеше така. Но някога, тогава - през 1997 г., когато влезе в БСП и политиката. След това тя се размина с БСП. А от няколко дни - най-сетне и с политиката.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК