ИВА НИКОЛОВА: От гаф на гаф Славчовите хора стигнаха до фройдистката грешка "Първанов - президент". Кой е Радев и минало ли е за Трифонов?

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИВА НИКОЛОВА: От гаф на гаф Славчовите хора стигнаха до фройдистката грешка "Първанов - президент". Кой е Радев и минало ли е за Трифонов?

160288
на 22.07.2021
ИВА НИКОЛОВА: От гаф на гаф Славчовите хора стигнаха до фройдистката грешка Първанов - президент. Кой е Радев и минало ли е за Трифонов?
Автор:   Ива Николова

Тошкото на чалгаря Слави Трифонов обърка актуалния президент Румен Радев и президента отпреди два мандата Георги Първанов. Вярно, че Първанов беше в залата. Но и Радев беше в залата.

препоръчано

Тази грешка може да се нарече всичко друго, но не и лапсус. Тази грешка има много по-фундаментални измерения. Най-малкото защото не я прави някой новопокръстен депутат, а шефът на най-голямата парламентарна група. Е, колко да е по-голяма - с двама депутати повече от следващата, която "чегърта" ли "чегърта", ама все всуе.

Още по-фаталното е, че именно тази парламентарна група, ерго, политическа сила - "Има такъв народ", ще прави правителство. Още по-куриозното е, че тя е за втори път в парламента, но ще прави правителство за трети път.

Първият път - в злополучното 45-о Народно събрание - отказа да го направи, понеже искала да има мнозинство, тоест 121 депутати. А пък имаше само 1/5 от депутатите. Сега има 1/4, тоест 65 депутати. Но струпа кабинет още преди да са й дали мандат. И то, докато все още беше втора политическа сила. Цели 3 дни й трябваха на ЦИК да изкара ИТН първа. Явно голям зор е паднал, защото само 2-ма депутати отгоре успя да й притури в сравнение с ГЕРБ-СДС.

ИТН направи правителство начело с бившия царист Николай Василев, но се оказа, че е без кръчмаря. Ако приемем най-лицеприятния вариант за това кой е кръчмарят - другите партии, които трябва да подкрепят правителството на победителя на изборите в тежко малцинство. А може и за друг кръчмар да става дума. Тия неща тепърва ще ги разбираме. Макар че щеше да е по-добре да ги знаем предварително. Обаче ние какво ли знаем за тая партия, че да знаем кой й е кръчмарят, ама нейсе. Уникална работа.

Та покрай цялата тая неразбория станахме свидетели и на още нещо уникално - отчет на несъстоял се министър-председател в лицето на Николай Василев за онова, което не е свършил, понеже не се е състоял. Тук малко навлязохме в спора за това кое е първо - кокошката или яйцето. В случая обаче ни кокошка има, ни яйце. Само озверял Тошко, който "знае как се режат глави на пиленца с тесличка". Така поне е ясно какво се люпи от такива липсващи яйца и кокошки - гладен Тошко.

Същият, който след поправителния на 11 юли, днес при откриването на 46-о Народно събрание сложи черешката на тортата или по-точно на илюзията "Слави и неговите червенотиквениковчета знаят как да оправят държавата". И обърка актуалния президент с този отпреди 2 мандата - Радев с Първанов. Колкото и да се хилеше първият, сигурно тая грешка съвсем е спихнала и без това болното му его.

Но именно тая грешка разцепва и всички останали илюзии.

Първо, че зад ИТН стоят 2,5 милиона българи, понеже толкова гласували на референдума. Не стоят толкова, стоят малко над 657 000, колкото гласуваха за тях на 11 юли.

Второ, че са влезли "от зор" в парламента, за да реализират исканията си от референдума. Няма да ги реализират - никой не иска чист мажоритарен вот, най-малкото, защото е глупост на глупостите, но има и други причини.

Трето, че са антисистемна партия. Системна са, но не от политическите или управленските системи, а от системите на Бепе Грило, Зеленски и други клоуни във властта по света и у нас.

Четвърто, че знаят какво правят. Нищо не знаят. Ако знаеха, нямаше да направят правителство начело с Николай Василев. Някой друг знае вместо тях. Само че ние не знаем кой е тоя някой друг. Със сигурност знаем само, че не е лидерът на въпросната партия Слави Трифонов и не са червенотиквеничковчетата му, които не знаят дори кой е сегашния президент.

Не е ясно защо трябваше да се гърчим 4-5 месеца и да ходим от избори на избори, за да разберем нещо, което и без това е ясно. Но, както се казва - и таз' яснота ни стига. 

Останалото е "The show must go on". Като му е паднал рейтингът в телевизията и рейтингът на телевизията му, цялата държава ще му е сцената. Сетне обаче да не се чудите защо й е паднал рейтингът на държавата. Знайно е, че телевизиите и за чистачи не си вземат провалените шоумени, ние за управници си ги турихме.

Така от фал на фал Славчовите хора доказаха, че още си живеят през 90-те години на миналия век и не са додрапали дори до 2012-а. Така че грешката "Радев - Първанов" си беше съвсем фройдистка - преди десетилетия това беше шоу и то имаше рейтинг. А сега е Тошко с мечти за пилешка супа и Пръванов - президент. А Радев кой е - той да си каже, явно е минало. Славчо и сие не го имат за президент.

  

 

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това