ИВА НИКОЛОВА: Румен Радев е пъзльо. Но има ли други власти?

Политика

ИВА НИКОЛОВА: Румен Радев е пъзльо. Но има ли други власти?

92042
на 17.09.2020
ИВА НИКОЛОВА: Румен Радев е пъзльо. Но има ли други власти?
Автор:   Ива Николова

Румен Радев за пореден път доказа, че е грешният човек на грешното място в грешното време. И сам си призна, че не държавата, а дори и поверената на командването му служба НСО не може да ръководи. И че тази държава е парламентарна, а не президентска република, каквато много му се ще да бъде. И каквато никога няма да стане, поне докато той се подвизава в президентската институция.

препоръчано

Защото именно ръководената от него служба НСО изхвърли провалената политичка и сподвижничките й от сградата на парламента, която те бяха окупирали. Никаква полиция и никакви други органи на реда нямат пръст във вчерашното изнасяне на размирниците от Народното събрание, което те се опитаха да обсаждат в течение на часове, а и не могат да влязат там по закон.

Същата онази НСО, която под ръководството на Красимир Станчев, допусна същите окупаторти да лагеруват цяла нощ в същата сграда точно преди извънредното положение€ А на сутринта въпросният Станчев пълзя по перваза на прозореца, за да прибира емоционално неустойчиви жени от него. По-късно му се наложи да подаде оставка.

Новият шеф на НСО Емил Тонев не подложи на изпитание поста и авторитета си. Но едва ли го е направил без санкцията на прекия си началник от президентството, каквито и да ги разправя Румен Радев. Без каквато и да било намеса на полицията, на каквато те нямат право на територията на Народното събрание. Без каквито и да било церемонии с хората, които оправдават малоумията и безобразията си, като ги наричат "гражданско неподчинение".

Сега Румен Радев се оправдава: не съм аз, Цвета Караянчева е накарала НСО да ги изхвърли.

Ами, ако тези, които искат оставката на Радев, утре нахлуят в президентството и го окупират, пак ли Цвета ще е виновна, че ще ги изхвърлят оттам. Или няма да е Цвета, а лошият Бойко. А пък той пак ще хленчи: не съм аз.

Ти си, Радев, ти си, пъзльо! Защото тази служба ти е пряко подчинена. И не се прави на света вода ненапита пред твоите метежници и превратаджии, та да не подхванат и теб. 

Защото Румен Радев иска да остане предводител на преврата с вдигнат юмрук. Защо продължава да си въобразява, че ако някой го възприема като борец срещу мафията, ще може да и по-нататък да нарушава законите, както прави вече месеци, че дори и години на ред, тепърва ще се изяснява.

Защо бе, Радев, не искаш да спазваш законите? Защо не искаш да носиш отговорност? С това ли смяташ, че ще спечелиш хората? Ами! Забрави! Само им падаш в очите като мъж под чехъл и генерал без армия, какъвто всъщност си.

Но снощните събития, организирани и разиграни от скандалната и вече трудно поносима Мая Манолова, чиято движение "Изправи се.бг" вече с пълно основание наричат "Излегни се.бг", разкриха няколко много ясни неща за т.н. протести, отдавна изродени в улични метежи и опит за преврат.

Първо. Мая Манолова се доказа като лъжкиня и манипулаторка на общественото мнение. Уж влязла в Народното събрание, за да заведе някаква декларация и да поиска среща с депутатите, която не й е отказана, а точно обратното. Но не излезе оттам и продължи да иска тази среща на минутата, дори когато депутатите вече си бяха отишли от сградата.

После започна да твърди, че стои вътре заедно с истеричните хора около нея и детето в тежко здравословно състояние, защото не я допускали до заседанието на комисията по енергетика. И накрая си дойде на думата - заяви, че няма да излезе от сградата, докато Бойко Борисов не подаде оставка.

Тоест, кристално ясно е, че Мая Манолова и компания не са влезли в сградата нито заради среща с депутатите, нито заради комисията, а за да създават напрежение и да бъдат отразени от медиите като борци за народни правдини. 

Не е известно какво си е въобразявала, че ще постигне Манолова, понеже тя си въобразяваше, че и кмет на София ще стане, но е била сигурна, че ще бъде неприкосновена в Народното събрание. Сама се изпусна по въпроса - била предупредила Румен Радев.

Защо го е предупредила? Той обитава съвсем друга сграда, вярно наблизо. Ами защото влизането й там и реакцията на службата, от която зависи реда в тази сграда и която е под ръководството на Румен Радев, вече успешно беше отиграно от същите хора преди 6-7 месеца. И Манолова е била убедена, че с пръст няма да я пипнат.

Римейкът обаче не се състоя. Манолова лъже хората. А Румен Радев де факто излъга Манолова. Лъжите на присъдружните им соросоидни медии, че се извършва полицейско насилие, увиснаха също, защото полицията няма достъп до тази сграда. Там действа единствено НСО под ръководството на Румен Радев.

И ако трябва да посочим кой изхвърли Мая Манолова и ония, които вместо глави имат кофи на ременете от Народното събрание, това е именно Румен Радев. С действие или бездействия, няма значение.

Второ. На Румен Радев не му пука за никакви граждани и никакви техни искания. Пука му само за собствената му кожа. Там където размириците и развоя им не зависят от него, той ги подстрекава с вдигнат юмрук и хъшовски речи. Но там, където метежите са в ръцете му, а подчинаната му служба ги озаптява по подобаващ начин, включително и с изхвърляне на метежниците като торби с картофи на улицата, бездейства и сетне се оправдава: не съм аз. 

Ето как Румен Радев разбира гражданските права и свободи и правото на протест. Когато е срещу враговете му - да живей! Когато е в ръцете му и действието или бездействието му пряко застрашава персоната му с отговорност, се отрича от правомощията си.

И трето. Тоя сбирток от Маиманолови, Бабикяновци и Хаджигеновци, Руменпетковци и Корнелиининови, Прокопиевци, Божковци и Цветанвасилевци с изключителното съдействие на Румен Радев не се бори за никаква законност и за никакви честни избори. На тях дори за децата им не им пука, щом могат да подложат дете със специални потребности на такова страшно изпитание. И то майки - да пази Господ! 

Борят се за точно обратното - да влезат във властта през задия вход и там да безчинстват. След всичко, което същите тия хора са причинили на същатата тая държава и на същите тия граждани, докато са били на власт.

Ясно е, че такава власт не ни трябва.

Но все по-болезнено възниква въпросът: а трябва ли ни власт, която не е в състояние да защити закона и гражданите, подложени на агресия и посегателства от ширещото се беззаконие? Власт, която трепери като лист, че е атакувана и от някоя миша дупка наблюдава как правотата й отстояват крехки жени?

И в крайна сметка да не би всичко, което наблюдаваме, да се случва в някакво тайно съгласие на действащи и бездействащи властимащи, за да ни хвърлят прах в очите, та да не виждаме какво всъщност се случва?

Тогава всички да знаете, че и такава власт не ни трябва. Защото всички съгрешихте и всички непотребни станахте - и метежниците, и превратаджиите, и управляващите. Всички сте в един кюп, защото на всички изобщо не ви пука за законите и за гражданите, а само за собствените ви задници.

И това няма да ви се размине. Идва часът да го изпитате на гърба си. Не от подмокрени лигльовци, от шавливи маноловици с прозвището "Общата", ошетали доста чужди кревати, не от безработни и безмозъчни чичаци, които трошат пари с неясен произход, за които обаче на вас всичко ви е ясно и затова се чувствате толкова сигурни във властта.

А от нас, които ви храним и пълним хазната.

Не, ние не сме революционери. Ние изобщо няма да излезем никъде. Ама никъде! Включително и на вашите избори, където блестящо ще отсъстваме от вашите урни и машини.

Пък тогава се оправайте, както знаете. 

Сподели:
Бомба x
Забранете на детето ви... Забранете на детето ви...
ПИК TV x
МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ) МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА: Не една, а четири жълти торбички за Рашков и магистратите от масата му (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това