ИВА НИКОЛОВА: Румен Радев също да преосмисли понятието "родина" - публично хока Карадайъ, тихомълком назначава кадрите на ДПС

Час Пик ГЛАВНА

ИВА НИКОЛОВА: Румен Радев също да преосмисли понятието "родина" - публично хока Карадайъ, тихомълком назначава кадрите на ДПС

64776
на 10.06.2021
ИВА НИКОЛОВА: Румен Радев също да преосмисли понятието родина - публично хока Карадайъ, тихомълком назначава кадрите на ДПС
Автор:   Ива Николова

Откакто е яхнал властта, обитателят на президентството Румен Радев непрекъснато се саморазобличава и самоопровергава. Въпреки дърварските му измъквания, че той само е назначил служебните министри и им е дал пълна автономия да подбират екипите си, някои от тях вече споделят, че Радев им е наредил непрекъснато да вадят компромати отвсякъде, когато не намират, да измислят нещо и повсеместно да сменят ръководни кадри.

препоръчано

И докато министрите си вадят панделки от задниците, за да угодят на Радев, той тръгна да раздава ум и разум и на политическите лидери. Покрай посещението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция и скандалното му изказване за България, Радев го иронизира с фразата: "Мисля, че лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието „Родина“ и в какъв контекст го употребява. Да си припомни клетвата, която е положил пред българското Народно събрание".

Критиката му е по повод на репликата на Карадайъ по време на срещата му с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп: "Нaшaтa бoрбa e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт. Тaзи зeмя (Бългaрия - б.р.) e нaшaтa зeмя. Ниe нe cмe имигрaнти тaм. Турция e нaшaтa рoдинa. Ocтaнaхмe тaм cлeд Ocмaнcкaтa импeрия. Нaшaтa бoрбa e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт. Дa зaщитим нaшия eзик, рeлигия и oбичaи. Иcтинcки".

Карадайъ очевидно има върху какво да мисли, особено на прага на парламентарните избори. Но дали и Румен Радев, който в момента управлява еднолично държавата и вече претендира за втори мандат също не "следва да преосмисли понятието "Родина" и "да си припомни клетвата, която е положил пред българското Народно събрание".

Защото с кадровата метла, с която вършее из държавата, при незаконната смяна на ръководството на държавното дружество "Автомагистрали" Радев и назначената от него за регионален министър Валентина Комитова върна в борда му въодушевена членка на ДПС, кандидат-депутатка на Движението и вдъхновена апологетка на Ахмед Доган, чиито дитирамби но негов адрес дори са качени на сайта на ДПС, както ПИК съобщи.

Десислава Христова не само е съпруга на доскорошния зам.-министър на Комитова, напуснал проформа поста си заради назначението на жена си в "Автомагистрали", но останал като директор на дирекция във ведомството, и виден протестър срешу главния прокурор Иван Гешев. Но върлосната жена е и запленена до дъното на душата си от Доган и ДПС.

"Г-н Доган, преди време аз Ви казах, че Ви се доверявам. В това изречение вложих всичко и Вие ме разбрахте. Днес пак Ви казвам – „Аз Ви се доверявам!” И това доверие е опората, на която стоя стабилно, за да мога да продължа напред по пътя, на който стоя сега", хълца от възторг изгонената преди време заради "АПИ гейт" дама.

И направо я побиват поетични тръпки от преклонение: "Вие променихте всичко в моите представи. Душата и сърцето на колективното тяло ДПС са силни, здрави и ухаят на свежест, на пролет, на безкрайност. За мен това е най-важното!"

Не се знае дали за Христова въпросните ухания "на свежест, на пролет, на безкрайност" включват и Турция като родина, а България просто като нейна земя от времето на Османската империя. Макар че този въпрос трябва да бъде поставен остро и на нея, и на мъжа й, тъй като са на високи позиции в български институции.

Но в тоя ред на мисли за Румен Радев също е наложително да "преосмисли понятието "родина". Понеже няма как публично да размахваш пръст на лидера на ДПС, че нещо се е объркал с родините си. А тъхомълком незаконно да сменяш законните ръководства на държавни институции с доверени кадри на ДПС.

А пътьом да преосмисли и понятието "политик". Това не е дървар, Радев, не е дървар. И луд с картечница върху буре с барут не е.

А докато мислиш по тези въпроси, помисли и върху прекрасната турска поговорка: едно куче, като побеснее, се качва да пикае от джамията. Ти прецени кой в момента се държи така. Понеже други управляващи в момента няма.

Кога е искрен Радев - когато назидава Карадайъ, или когато го обслужва кадрово?

Тъй че Радев да помисли не само коя е родината му и каква клетва е полагал, но и дали след цялата вакханалия и всички безобразия, които сътвори само за 1 месец, ще има очи да се изправи пред нацията за втори мандат.

Всъщност, той е гьонсурат. Ще има. Ама ние ли сме последните будали, абдали и шашкъни, че да го изберем?!

Надявам си и Карадайъ, и Радев да са разбрали. И Десислава Христова да напише ода по този повод.

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това