Ива Николова: Стойчо Кацаров, Рашков, Минеков са главорезите на "режима Радев"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Ива Николова: Стойчо Кацаров, Рашков, Минеков са главорезите на "режима Радев"

126956
на 10.06.2021
Ива Николова: Стойчо Кацаров, Рашков, Минеков са главорезите на режима Радев
Автор:   Ива Николова

Пълзящата комунистическа реставрация на Румен Радев възроди в най-озъбената си форма лексиката на главорезите от един уж отминал кръволошки режим.

препоръчано

Човек направо не може да повярва на ушите си, че 32 години след падането на комунизма в България и 88 години след насилственото вземане на властта от крадливите шумкари и селяндури под съветски автомати, отново чува фразите "бивши хора", "няма незаменими хора", "да се разследва биографията" на еди-кой си.

Не вярва, но ги чува. И то от хора, които отдавна са забравили и за които не искат да си спомнят.

Патентът за възраждането на понятието "бивши хора" принадлежи на нещо толкова бивше като управленец, че спомените за него предизвикват само неприятни тръпки. Възкресеният от Румен Радев на поста вътрешен министър и силов вицепремиер Бойко Рашков с нездрав блясък във вечно оцъклените си очи заговори за наши съвременници като за "бивши хора".

Така е бил дамгосван цветът на нацията след шумкарското нашествие през 1944 г., несъгласен с новата власт, и с този "щемпел" е бил изселван, отивал е на разстрел и в концлагери. Бойко Рашков е на възраст, на която сто процента дълбоко се е деформирал от тази идеология. Асоциациите му просто няма как да са други. Мисленето и биографията му е формирана тогава - преди 1989 г.

Именно мисленето и биографията му от онези години са го превърнали и в най-върлия враг на главния прокурор Иван Гешев, когото се закле да "уволни до края на мандата си". Зер и той е "бивш човек" според него.

Но тук има и още един тънък детайл, също много присъщ на онези, които се разправяха с "бившите хора". Бойко Рашков беше избран за главен прокурор, но не можа да встъпи в длъжност. Тогавашният президент Петър Стоянов, а и службите много добре знаят защо. Но вероятно и всички скоро ще научат, защото каквото и където и да е прочистено, следите остават. А продължението следва.

Друг един отдавна забравил какво е лекарска престилка провинциалист, ашладисан по партийна линия в София - служебният здравен министър Стойчо Кацаров, пенсионира медицинското светило проф. д-р Тодор Кантарджиев с аргумента, че "няма незаменими хора".

Кацаров (след всичко това сърце не ми дава да напиша пред името му "д-р") също е на възраст, на която няма как да не знае, че тази "крилата фраза" принадлежи на Йосиф Висарионович Сталин. Само на 12 декември 1938 Сталин постановява ликвидирането на 3 167 души. Между февруари 1937 и октомври 1938 той получава 383 списъка с имената на 44 477 ръководни държавни функционери, членове на тайните служби и армейски офицери, а Сталин одобрява разстрела на 38 955 от тях.

Сещате ли се откъде идват и списъците, които днес се правят на неудобни фирми и неудобни хора? Неудобни - на кого? И това скоро ще изплува. И там има много какво да се разказва и припомня. И там мирише на политическа милиция и партенки и фуражки. Така ли е, Иво Прокопиев?

Сещате ли се откъде идва и идеята на Кацаров за натиск върху служебния правосъден министър Янаки Стоилов да нарежда на шефката на Агенцията по вписванията да озаконява законовите нарушения на Кацаров и, ако не е съгласна, да я уволни? 

А пък ние се сещаме кого да попитаме за Стойчо Кацаров - неговия съгражданин, колега и бивш кмет на Дупница Панчо Панайотов, с когото заедно дойдоха в София и заедно станаха депутати, а сетне Панчо Панайотов се върна в Дупница и до ден днешен практикува като лекар. А Стойчо Кацаров остана в София, за да засмуква яки пари като НПО.

Панайотов много добре знае как стана тая работа. И как се стигна до това селският бек Стойчо Кацаров да пенсионира медицинското светило проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Защото и това е по сталински - "има човек - има проблем, няма човек - няма проблем". Под този девиз Сталин е навъртял споменатите по-горе бройки на избити хора. Явно натам върви реставрацията на комунизма.

И най-крещящото доказателство за това е друг избраник на Радев - служебният министър на културата Велислав Минеков. И на него сърце не ми дава да напиша пред името му "проф.", защото е такъв като скулптор, но досега не познавах творец с мислене на пиян гаутлайтер като неговото. За когото театрите трябва да не са "губещи предприятия". Без да споменава той като скулптор от какво е печелил, че нещо го няма в аналите.

Само че той не си играе на шикалки, а говори направо за застрашена национална сигурност от страна на шефа на БНТ Емил Кошлуков, понеже телевизията излъчила директно пресконференцията на ГЕРБ за атанасовите подслушвания. И дори възроди термина "да се разследва биографията" на Кошлуков. Точно бившите, а види се, и настоящи комунистически мракобеси наричаха така акциите си срещу хора, които са неудобни на режима им - от сой и в пъти по-интелигентни, можещи и знаещи от тях, претършувалите хорските мандри.

И това беше най-естественото понятие, което можеше да възроди Минеков, след като през цялото лято и есен миналата година разнася ковчези и окача бесилки. Човекът, син на приближен на бившия диктатор Тодор Живков в ловната му дружинка, член на ЦК на БКП.

Човекът, който се е възползвал от всички облаги на онзи режим, влязъл в Художествената академия благодарение на баща си, където създават специалността "металолеене" специално заради него. Човекът, който има закупени 15 пластики срещу петцифрени суми от Васил Божков, който е финансирал и 7 негови изложби, иска да се разследва биографията на сина на "врага на народа" по комунистическо, на явно "бившия човек", лежал в комунистически затвор заради убежденията си - Емил Кошлуков?!

И да бъде отстранен от поста шеф на БНТ, защото "застрашава националната сигурност"?!

В това няма нищо чудно и нищо странно, защото всички тия хора барабар с ковчезите си и бесилките си изпълзяха под вдигнатия болшевишки юмрук на днешния им родител във властта Румен Радев, който си ги сложи в правителството барабар с хората на Васил Божков.

Затова е редно, като ще ги разследваме тия биографии, да почнем от хората, които възраждат най-кръвожадната терминология от комунизма, под чието знаме са затривани стотици хиляди. Нека да дадат личен пример. Защото от комунистическо е и лафът, че "комунистът трябва да е пример за всичко".

Вярно, не се уточняваше какво е това "всичко", но като слушаме възродените му лексика от Бойко Рашков, Стойчо Кацаров и Велислав Минеков и като си спомним партизанския вдигнат юмрук на Румен Радев, единствената асоциация е за озверели, отмъстителни шумкари, които нямат друг начин да вземат властта и да се наложат, освен да изтребят цвета на нацията си.

 

Сподели:
Бомба x
Защо ранобудниците са по-щастливи Защо ранобудниците са по-щастливи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това