Ива Николова: Шефът на парламента и ген. Наско строшиха тъпомера, барабар с Просто Киро в САЩ

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Ива Николова: Шефът на парламента и ген. Наско строшиха тъпомера, барабар с Просто Киро в САЩ

184662
на 13.05.2022
Ива Николова: Шефът на парламента и ген. Наско строшиха тъпомера, барабар с Просто Киро в САЩ
Автор:   Ива Николова

Боже! Простотията се оказа заразна. Май по-заразна и от ковида. А глупостите, които се ръсят наляво и надясно от представителите на предвожданата от Просто Киро коалиция, по простотия трошат всякакви световни рекорди и вече достигат вселенски измерения.

препоръчано

Вчера в яростна битка за палмата на първенството по глупост наравно с Просто Киро, който я водеше в САЩ, влязоха още двама представители на управляващото мнозинство. И направо строшиха глупомера. Първият - забележете - се води пръв между равни, защото е председател на Народното събрание на Просто Киро. Обаче не съм сигурна, че доста от "равните" в парламента ще искат да са му равни и по простотия.

Никола Минчев скочи на Коцето от "Възраждане" за това, че обърка името на вицепрезидента на САЩ Камала Харис и смени първото й име с Камила.

Минчев тутакси се разлюти и направи остра забележка на Костадин Костадинов да не използва обидни квалификации за такива личности. Защото умният, младият, красивият и, ерго, знаещият чужди езици, реши, че името Камила в превод е равносилно на животното камила. Явно мама не му ги е обяснила някои работи.

Ама наистина ли дългогодишната любима и сегашна съпруга на наследника на английската корона принц Чарлз - Камила Паркър-Боулс, е кръстена на гърбатото животно?! Това в превод не значеше ли Маргарита? Или само така ни се струва и камила на английски си е камила. Както се казва, като ще е синергия, да е синергия. И Камилите ще са камили. А пък Маргаритите - може би лайкучки.

И ако мислите, че Минчев печели първенството по глупост, изчакайте. Защото в нея се намеси друг депутати от управляващото мнозинство, макар и от уж интелигентната Демократична България. Която не дава право на никой друг у нас да е интелигентен, ако не е от нея - шефът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов.

И явно вдъхновен от присъствието на друг титан на интелекта в лицето на вътрешния министър Бойко Рашков, биде осенен от, меко казано, екстравагантна идея, която смята да предложи за обсъждане.

Сега се дръжте!

Тъй като през 1944 г. в България е влязла Трета украинска армия, Паметникът на Съветската армия в София да бъде преименуван на Паметник на Украинската армия.

Другарю Атанасов (използвам това обръщение, понеже в по-голямата част от живота на о. р. генерала са се обръщали към него така, та да ме разбере), да си демократ не означава да си неграмотен и да не знаеш историята. И дори май точно обратното.

Трета украинска армия не се нарича така, защото се състои от украинци, а защото по време на Втората световна война се бие на украинския фронт. Като част от Съветската армия. А тази част е съставена от различен род войски, начело на които стоят руснаци. И тя става Украинска армия, след като Югоизточният фронт на Червената армия е преименуван на Трети украински фронт.

След като другарят Атанасов е решил да стане последовател на простотията, тъпотията и неграмотността на коалиционните си партньори, да беше последвал и почина на мустакатото Ленче от "Обеля" да събира информация в Гугъл, заради което я кръстиха Гуглена.

И щеше да разбере, че Трета украинска армия не е армия от украинци, а може би с най-малко украинци в нея, защото преди това те са посрещнали войските на Хитлер като освободители и са разгърнали мощно националистическо движение за създаването на автономна Велика Украйна.

Наско бе, чети. Наско не чете. Наско бе, учи. Наско пак не ще. Чудно как са влезли тия хора да учат право, тъй като един от изпитите за тази специалност в СУ "Св. Климент Охридски" беше история. Поне по времето, когато другарят Атанасов е бил кандидат-студент.

Оставяме настрана въпроса за прекръщаването на паметниците. Но се боя, че покрай войната в Украйна някой като нищо ще реши да прекръсти по някакъв начин и паметника на партриарха на българската литература Иван Вазов. Понеже той е автор на стихотворението "Здраствуйте, братушки!". И на друго с посвещение на руския народ, в което се казва: "Кат Русия няма втора тъй могъща на света".

В такъв случай току-виж на другаря Атанасов му хрумнало на тоя Иван Вазов направо да му съборят паметника.

На фона на всички оливки, особено последните на Просто Киро в САЩ, това са си просто бели кахъри. Само че да спрат вече. Счупиха го тъпомера тия управляващи. Да го дадат на поправка, а заедно с него да подадат и оставка.

Че като ги слуша човек, стават опасно вредни не само за днешна България, но, като се има предвид и нивото на родното образование - и за бъдещите й поколения с глупостите и простотиите, които ръсят. Де да ги ръсеха само. Но ги и вършат.

Хайде, марш вкъщи, тъпаци и неграмотници, че не се траете вече!

Сподели:
Бомба x
Рядко известни ползи от добре познатия витамин C Рядко известни ползи от добре познатия витамин C
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - мълчанието на агнетата (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - "мълчанието на агнетата" (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това