Ивелин Николов с ударно интервю: За ППДБ ПИК е фикция и голям ужас. Претоплят стари опорки и ще клекнат на Борисов, защото... (ВИДЕО)

Акценти

Ивелин Николов с ударно интервю: За ППДБ ПИК е фикция и голям ужас. Претоплят стари опорки и ще клекнат на Борисов, защото... (ВИДЕО)

147667
на 10.05.2024
Ивелин Николов с ударно интервю: За ППДБ ПИК е фикция и голям ужас. Претоплят стари опорки и ще клекнат на Борисов, защото... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кампанията не е спирала вече три години, а сега просто претоплят някои опорки от по-предишната кампания. Вие, господин Фиков, хубаво отбелязахте, че съм ваш гост, защото забелязах, че част от избирателите на ПП изпитват някакъв ужас от ПИК и бяха решили, че аз работя в ПИК. Аз се учудих тези защо държат да ми намерят работно място, но после установих, че за тях ПИК е голям ужас. Такъв коментар направи журналистът Ивелин Николов в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

По думите му, ако една партия се е докарала до там, че една медия да и е основен политически съперник, работата е ясна. Според него като оставим тази тяхна фикция към ПИК и се обърнем към посланията им в кампанията, които са отново, че ще се борят с Пеевски, Борисов и мафията, то тези послания са доказателство, че сглобката им е била безпринципна. 

"Приказките за евроаталнтизъм и за това, как ще ни пазят от Путин, са били ала-бала. Това е било замаскиране на лични интереси и разпределяне на порции и постове. Защото аз, до колкото знам, войната в Украйна не е спирала, но понеже вече не е модерна тема за тях, не го артикулират като основен проблем или причина да се събере "евроаталнтическо мнозинство". А какви евроаталнтици са, ги видяхме накрая, когато почнаха да си търсят дали едните са извъртели далавера през деругацията в полза на Путин, а другите през "Турски поток", припомни Ивелин Николов последните дни и скандалите в "сглобката".

По думите му няма как да се говори за политики, затова говорим само за опорки, които се сменят, като борба с мафията или снимки на кюлчета и пачки, а после се сменят с пудели пачки. Според него после се подменят с това, че има война и "трябва да се съберем да ви пазим от Путин".

"Сега пък влезе другото, че ще се събират да пазят Борисов от Пеевски. Според мен резултатът ще е следният - няма да има нов играч в следващия парламент. Там ще бъдат отново същите партии, но просто ще си преразпределят силите и отново ще има сглобка", допълни журналистът. 

По думите му дебат за политика няма от три години, няма и никакви политически послания. Според него дори от три години ни обясняват, че няма ляво и дясно. Той нарече тезите за липса на политически полюси абсурдни.

"Ляво и дясно има и ще го има, но в по-нормалните държави. Тук ще има пачки, чекмеджета, пудели, заклинания и обиди, защото те не могат да произведат политически продукт. Те може би не се нуждаят от политически продукт, защото все по-малко хора гласуват. Ако социолозите са прави, аз се учудвам на избирателите в България, които са гласували за ПП, а сега има отлив и те отиват към Възраждане и ИТН. Тук може ли да има политическа логика? Какво е общото между Костадин Костадинов, Слави Трифонов и Кирил Петков? Няма общо и как едни избиратели подкрепят ту единия, ту другите", зачуди се Ивелин Николов.

Според него в следващия парламент ще има втори сезон на "Сглобката -2". По думите му заради икономическите обвързаности на ППДБ, Борисов ще ги приобщи отново, защото не иска да управлява само с ДПС.

"Тези компромати, които видяхме последните дни на този парламент, не излязоха досега, защото ППДБ бяха една послушна патерица във властта. В момента, в който си помислиха, че могат да мърдат, ГЕРБ и ДПС им показаха, че имат достатъчно неща за тях и да ги държат послушни завинаги. Борисов е в супер изгодна ситуация защото, ако тези не му клекнат, ще е окей, "майната ви, аз си имам служебен кабинет". Затова си мисля, че ще клекнат и ще отидат към тройна коалиция, защото не съм останал с впечатление, че са много принципни", заключи Ивелин Николов. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК