Иво Мирчев, "IT-специалист", се борел с мутрите край "Макдоналдс"? Не, това са позите на "Протестна мрежа" и "Да, България"

НАЙ-ВАЖНОТО

Иво Мирчев, "IT-специалист", се борел с мутрите край "Макдоналдс"? Не, това са позите на "Протестна мрежа" и "Да, България"

159853
на 25.04.2018
Иво Мирчев, IT-специалист, се борел с мутрите край Макдоналдс? Не, това са позите на Протестна мрежа и Да, България

Последвайте ни в Google News Showcase

IT-специалистът Иво Мирчев, който бил и блогър, и фейсбук "инфлуенсър", повел героична борба с нагли мутри на паркинг на "Макдоналдс" край Велико Търново.

препоръчано

Това се разбра от сутрешнитe блокове на националните телевизии.

Мирчев поискал да си паркира колата, но мутрите били заели всички места и не му разрешили. Заплашили го. Той звъннал на 112, оттам приели сигнала и...всуе, полиция не дошла.

После от МВР отрекли да са получавали такова обаждане. След медийния шум все пак предложили на Мирчев да подаде нова жалба.

Звучи като доблестна битка на малкия човек срещу крими мутациите и яловите ченгета, които дефинитивно са в комбина. Само че има някои нюанси, които удобно се спестяват.

Иво Мирчев ми е познат преди всичко като особено креслив активист на партийката "Да, България". От ония, най-досадните, най-шумните и обсебените, с комсомолския плам в погледа, професионален уличен протестър за всевъзможни каузи - от забраната на тютюнопушенето, през забраната на втория лифт в Банско, до оставката на Цацаров и спасяването на горките лъвчета Орхан и Памук. А може би Терез и Махмуд (така и не им запомних имената на тия тъпи лъвчета...)

Мирчев е от умните и красивите, знаете я тая порода, няма какво да обяснявам. По цял ден пишат жалби за какво ли не -  до Брюксел, до съда, до посолствата, и обругават реалиите в родината.

Член на новата ДС - моралната полиция "Протестна мрежа". 

Наскоро поведе битка за една детска градина в София, чиято директорка бе уволнена от общината, защото вкарвала деца с връзки, по "втория начин", прецаквайки други (Виж в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Мирчев тогава се превъплъти в ролята на общественик и защити директорката. Организира медийни панаири, мълчаливи протести и т.н. После се оказа, че всъщност неговите две деца били вкарани с предимство в яслата и че той е крайно пристрастен.

Сега го виждаме в друго амплоа - бунтуващ се срещу безнаказаните мутри клет интелектуалец.

Вярно е, че своеволията на кортежите и анаболовите наглеци са ненакърнима част от обществения пейзаж. Вярно е, че всеки малко или много е страдал покрай рекетьорчетата.

Но дали всеки препатил може да се дореди до ефира на БТВ и да ругае на воля и мутрите, и властта, и полицията?
Всеки, или само "правилните", "наш'те" хора, градските десни, жълтопаветниците?

И каква всъщност жертва се явява съратникът на Христо Иванов, какво му се е случило, някой докоснал ли го е с пръст, ограничил ли е правата му, или просто е изял една псувня, защото се е правел на много отворен? Заслужава ли си за подобно нещо да се хабят цели предавания и да се провеждат анкети?

Извинете, но за мен Иво Мирчев е обикновен позьор. Който черпи дивиденти от най-дребния битов сблъсък, от онова, което се случва с всички нас ежедневно на улицата.

Това е впрочем житейският номер на елитните екземпляри от неговия генотип- постоянно да минават за жертви на системата и да капитализират псевдобунтарството си я с грантове, я с потенциална властова позиция в бъдеще.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за празничния 11 май - нерешими проблеми връхлитат Везните, Водолеите да подхождат с разум във всичко САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за празничния 11 май - нерешими проблеми връхлитат Везните, Водолеите да подхождат с разум във всичко
ПИК TV x
Д-р Калоянов с убийствен анализ: Кирчо, Кокорчо и цялата жълтопаветна пасмина се чувстват безнаказани. Посягайки на Колтуклиева, тези хора посягат на свободата ни! Това са новите комунисти и фашисти (ВИДЕО) Д-р Калоянов с убийствен анализ: Кирчо, Кокорчо и цялата жълтопаветна пасмина се чувстват безнаказани. Посягайки на Колтуклиева, тези хора посягат на свободата ни! Това са новите комунисти и фашисти (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК